Syvsalat på grillet surdejsbrød – toast med vilde urter

toast med vilde urter

Fotograf: Rishi – happyliving

Sådan gør du

Skyl de vilde krydderurter, og lad dem tørre på et viskestykke.

Kog fløden ind i en tykbundet gryde, og pisk gedeosten i.

Skær puntarelle-salat i strimler (de andre typer salat i grove stykker).

Vend salaten i den varme creme, og lad den akkurat falde sammen.

Smag til med havsalt, fintrevet citronskal, citronsaft og sort peber.

Rist eller grill brødet.

Servering: Anret de stuvede bitre salater på grillede brød, og top med vilde krydderurter, lidt ekstra citronskal, salt, peber og et par dråber olivenolie.

Tip: Mængden af fløde og gedeost kan modereres. Fx kan fløden tyknes med lidt af citronsaften, så den ikke behøver indkoge så kraftigt.

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

  • 150g

    vilde krydderurter, fx

  • røllike, skovsyre, ramsløg, skovmærke, døvnælde, vandkarse eller skvalderkål

  • 1000ml

    piskefløde

  • 300g

    frisk gedeost

  • 500g

    bitre salater, fx puntarelle,

  • julesalat, rødsalat eller escarole

  • havsalt

  • 2stk

    citroner

  • friskkværnet peber

  • olivenolie

  • 10stk

    tykke skiver godt kraftigt hvedebrød

Egnet til forår

FORÅR

I samme kategori