Syvsalat på grillet surdejsbrød – toast med vilde urter
Sådan gør du
Skyl de vilde krydderurter, og lad dem tørre på et viskestykke.
Kog fløden ind i en tykbundet gryde, og pisk gedeosten i.
Skær puntarelle-salat i strimler (de andre typer salat i grove stykker).
Vend salaten i den varme creme, og lad den akkurat falde sammen.
Smag til med havsalt, fintrevet citronskal, citronsaft og sort peber.
Rist eller grill brødet.
Servering: Anret de stuvede bitre salater på grillede brød, og top med vilde krydderurter, lidt ekstra citronskal, salt, peber og et par dråber olivenolie.
Tip: Mængden af fløde og gedeost kan modereres. Fx kan fløden tyknes med lidt af citronsaften, så den ikke behøver indkoge så kraftigt.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- 150g
vilde krydderurter, fx
røllike, skovsyre, ramsløg, skovmærke, døvnælde, vandkarse eller skvalderkål
- 1000ml
piskefløde
- 300g
frisk gedeost
- 500g
bitre salater, fx puntarelle,
julesalat, rødsalat eller escarole
havsalt
- 2stk
citroner
friskkværnet peber
olivenolie
- 10stk
tykke skiver godt kraftigt hvedebrød