Svampestroganoff

svampestroganoff

Sådan gør du

  1. Steg svampe i små portioner i olie, til de får stegeskorpe. Dette er vigtigt for at give stegesmag til retten.
  2. Tilsæt salt, løg og hvidløg, og steg det hele grundigt igennem.
  3. Tilsæt hvedemel, og lad det riste med grønsagerne i ca. 5 minutter.
  4. Tilsæt grønsagsfond, tomatpure og paprika.
  5. Opkog sovsen under omrøring, så melet ikke klumper.
  6. Tilsæt pastinak, belugalinser og timian, og lad retten koge i ca. 5 minutter.
  7. Tilsæt fløde, og kog retten yderligere 5 minutter, til grønsagerne er møre.
  8. Smag til med rødvinseddike og friskkværnet peber.

Server  (250 g pr portion) med mos af kartofler og selleri eller kogte, grove ris og en sprød salat.

Udskriv opskrift

Ingredienser

1.3 kg brune champignon i kvarte
30 g olie
7 g salt
200 g rødløg i halve ringe 0,5 cm
20 g hvidløg, finthakket
50 g hvedemel
800 ml grønsagsfond/kikærtevand
100 g tomatpuré
5 g paprika
250 g pastinak i strimler 5x1x1
300 g belugalinser, kogt med bid
5 g frisk timian, finthakket
200 g fløde
30 g rødvinseddike ( evt. lidt mere)
2 g friskkværnet peber

Vegansk?

Brug soyafløde, så er opskriften vegansk.

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 219 kj
Protein 1,678 g 13 E%
Kulhydrat 5,459 g 42 E%
Fedt 2,438 g 41 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Målgrupper

Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.