Svampepaté med quinoa

Foto: Rishi / HappyLiving.dk

Sådan gør du

  1. Kog quinoa, og lad den køle af.
  2. Hak valnødderne groft og rist dem let gyldne i ovn eller på pande.
  3. Hak løgene. Pres hvidløg.
  4. Hak champignoner småt.
  5. Steg løgene i olie ved høj varme i ca. 5 min. til de er gyldne.
  6. Tilsæt champignoner og steg til champignonerne er gyldne og ristede, ca. 8 min.
  7. Vend løg, svampe, quinoa, valnødder, hvidløg, estragon, æg og yoghurt sammen med salt og peber.
  8. Kom farsen i smurte fade eller patéforme, i 5-6 cm tykkelse.
  9. Bag pateen ved 175°C 25-40 min. – afhængigt at formenes størrelse, til pateen er fast ved let tryk.
  10. Servér svampepateen lun med brød og fx salat, dampede bønner, fermenteret agurkesalat eller cornichoner.

Tip

Svampepateen kan laves i forvejen, men den skal serveres lun.

Udskriv opskrift

Svampepaté

175 g quinoa
125 g valnødder
750 g løg
6 g hvidløg
1.3 kg champignoner
olivenolie
3.5 g tørret estragon
250 ml græsk yoghurt 10%
5 stk æg
18 g salt
peber

Tilbehør

brød
evt. salat
evt. dampede bønner
fermenteret agurkesalat eller cornichoner

Målgruppe

Denne opskrift er målrettet elever på frie fagskoler og højskoler. De er altså til raske unge og voksne, og kan derfor også bruges i kantiner.

Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til frie fagskoler og højskoler.