Svampekebab

svampekebab
Foto: Rishi / HappyLiving.dk

Sådan gør du

Svampekebab

  1. Skær eller del svampene i mindre stykker.
  2. Knus hvidløgene.
  3. Bland tomatpuré, krydderier og olie til en pasta.
  4. Steg svampene hårdt i olie, til de har fået lidt farve, og tilsæt hvidløgene.
  5. Steg til svampene er gyldne og næsten sprøde.
  6. Vend chilipastaen grundigt med svampene og steg videre, til alt er ristet godt af.
  7. Smag til med salt.

Saltet yoghurt

  1. Rør salt i yoghurten og anret i skåle.
  2. Top eventuelt med sumak.

Chilisauce

  1. Hak chili og hvidløg.
  2. Varm olien op i en gryde.
  3. Steg hvidløg og chili i olien i 1-2 min., uden at det tager farve.
  4. Tilsæt tomatpuré, og varm saucen igennem i 2-3 min.
  5. Smag til med salt, cayennepeber og evt. mere chili.

Grønt tilbehør

  1. Snit kinakålen eller andet bladgrønt, skær agurken i skiver, og bland dem sammen.

Servering

Server svampekebabben ovenpå bladgrønt med saltet yoghurt og chilisauce og godt brød til, evt. pitabrød eller fladbrød.

Udskriv opskrift

Svampekebab

1.6 kg blandede svampe, fx portobello, kejserhatte, østershatte eller champignon
50 g hvidløg
olivenolie til stegning
90 g tomatpure, koncentreret
30 g chiliflager
37 g stødt spidskommen
15 g stødt koriander
75 ml olivenolie
havsalt

Saltet yoghurt

500 ml yoghurt naturel
3 g havsalt
4 g sumak-pulver - kan undlades

Chilisauce

25 g stærk rød chili
15 g hvidløg
80 ml olivenolie
175 g tomatpure, koncentreret
salt
cayennepeber - efter smag

Tilbehør

1.3 kg kinakål, pak choy, grønkål, bladbeder eller bladgrønt
625 g agurker
10 stk store pitabrød, fladbrød eller godt hvedebrød

Målgruppe

Denne opskrift er målrettet elever på frie fagskoler og højskoler. De er altså til raske unge og voksne, og kan derfor også bruges i kantiner.

Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til frie fagskoler og højskoler.