Svampekebab
Sådan gør du
Svampekebab
Skær eller del svampene i mindre stykker.
Knus hvidløgene.
Bland tomatpuré, krydderier og olie til en pasta.
Steg svampene hårdt i olie, til de har fået lidt farve, og tilsæt hvidløgene.
Steg til svampene er gyldne og næsten sprøde.
Vend chilipastaen grundigt med svampene og steg videre, til alt er ristet godt af.
Smag til med salt.
Saltet yoghurt
Rør salt i yoghurten og anret i skåle.
Top eventuelt med sumak.
Chilisauce
Hak chili og hvidløg.
Varm olien op i en gryde.
Steg hvidløg og chili i olien i 1-2 min., uden at det tager farve.
Tilsæt tomatpuré, og varm saucen igennem i 2-3 min.
Smag til med salt, cayennepeber og evt. mere chili.
Grønt tilbehør
Snit kinakålen eller andet bladgrønt, skær agurken i skiver, og bland dem sammen.
Servering: Server svampekebabben ovenpå bladgrønt med saltet yoghurt og chilisauce og godt brød til, evt. pitabrød eller fladbrød.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- Svampekebab
- 1600g
blandede svampe, fx portobello,
kejserhatte, østershatte eller champignon
- 50g
hvidløg
olivenolie til stegning
- 90g
tomatpure, koncentreret
- 30g
chiliflager
- 37g
stødt spidskommen
- 15g
stødt koriander
- 75ml
olivenolie
havsalt
Saltet yoghurt- 500ml
yoghurt naturel
- 3g
havsalt
- 4g
sumak-pulver - kan undlades
Chilisauce - 25g
stærk rød chili
- 15g
hvidløg
- 80ml
olivenolie
- 175g
tomatpure, koncentreret
salt
cayennepeber - efter smag
Tilbehør- 1250g
kinakål, pak choy, grønkål,
bladbeder eller bladgrønt
- 625g
agurker
- 10stk
store pitabrød, fladbrød
eller godt hvedebrød