Svampedeller fulde af smag

svampedeller

Sådan gør du

DAGEN FØR: Sæt limabønner i blød i rigeligt vand 8 se anvisning på pakken).

PÅ DAGEN:

Kassér vandet fra limabønnerne og kog dem som anvist på pakken.

Kog også quinoa som anvist på pakken.

Bland loppefrøskaller og vand, og lad det stå i 10 min.

Steg svampene på en tør pande til al væsken er fordampet. Fjern svampene fra panden og lad dem køle af.

Steg løgtern og hakket hvidløg lysebrunt og mørt i olie på panden. Lad det afkøle sammen med svampene.

Hak limabønnerne groft ( ca. 1×1 cm) og rør sammen med havregryn, quinoa, sennep, tamari, løvstikke, salt og peber i en stor skål.

Tilsæt herefter de tyknede loppefrøskaller.

Blend eller hak valnødderne groft, og tilsæt dem til bønneblandingen sammen med svampene, løg, hvidløg, salt og peber.

Hele farsen røres sammen, evt. på en røremaskine, men kun så farsen lige akkurat samler sig uden at blive for ensartet.

Form farsen til frikadeller og brun dem på panden i olie.

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

  • 190g

    kogte limabønner

  • 3g

    loppefrøskaller

  • 75ml

    vand

  • 280g

    champignon i tern

  • 190g

    løg, revet

  • 10g

    hvidløg, finthakket/presset

  • 80g

    havregryn

  • 200g

    kogt, hvid quinoa

  • 9g

    sennep

  • 9g

    tamari soyasauce

  • 2g

    hakket løvstikke

  • 70g

    valnødder, hakkede

  • salt og peber

  • rapsolie til stegning

Passer godt sammen med