Svampedeller fulde af smag
Sådan gør du
DAGEN FØR: Sæt limabønner i blød i rigeligt vand 8 se anvisning på pakken).
PÅ DAGEN:
Kassér vandet fra limabønnerne og kog dem som anvist på pakken.
Kog også quinoa som anvist på pakken.
Bland loppefrøskaller og vand, og lad det stå i 10 min.
Steg svampene på en tør pande til al væsken er fordampet. Fjern svampene fra panden og lad dem køle af.
Steg løgtern og hakket hvidløg lysebrunt og mørt i olie på panden. Lad det afkøle sammen med svampene.
Hak limabønnerne groft ( ca. 1×1 cm) og rør sammen med havregryn, quinoa, sennep, tamari, løvstikke, salt og peber i en stor skål.
Tilsæt herefter de tyknede loppefrøskaller.
Blend eller hak valnødderne groft, og tilsæt dem til bønneblandingen sammen med svampene, løg, hvidløg, salt og peber.
Hele farsen røres sammen, evt. på en røremaskine, men kun så farsen lige akkurat samler sig uden at blive for ensartet.
Form farsen til frikadeller og brun dem på panden i olie.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- 190g
kogte limabønner
- 3g
loppefrøskaller
- 75ml
vand
- 280g
champignon i tern
- 190g
løg, revet
- 10g
hvidløg, finthakket/presset
- 80g
havregryn
- 200g
kogt, hvid quinoa
- 9g
sennep
- 9g
tamari soyasauce
- 2g
hakket løvstikke
- 70g
valnødder, hakkede
salt og peber
rapsolie til stegning