Svampedeller med valnødder

Sådan gør du
Dagen før:
- Sæt limabønner i blød i rigeligt vand (se anvisning på pakken).
På dagen:
- Kassér vandet fra limabønnerne og kog dem som anvist på pakken.
- Kog også quinoa som anvist på pakken.
- Bland loppefrøskaller og vand, og lad det stå i 10 min.
- Steg svampene på en tør pande til al væsken er fordampet. Fjern svampene fra panden og lad dem køle af.
- Steg løgtern og hakket hvidløg lysebrunt og mørt i olie på panden. Lad det afkøle sammen med svampene.
- Hak limabønnerne groft ( ca. 1x1 cm) og rør sammen med havregryn, quinoa, sennep, tamari, løvstikke, salt og peber i en stor skål.
- Tilsæt herefter de tyknede loppefrøskaller.
- Blend eller hak valnødderne groft, og tilsæt dem til bønneblandingen sammen med svampene, løg, hvidløg, salt og peber.
- Hele farsen røres sammen, evt. på en røremaskine, men kun så farsen lige akkurat samler sig uden at blive for ensartet.
- Form farsen til frikadeller og brun dem på panden i olie.
Ingredienser
200 g limabønner kogt al dente
3 g loppefrøskaller/HUSK
75 ml vand
300 g brune champignon/kejserhatte i tern 1x1 cm
200 g løg i tern 1x1 cm
10 g hvidløg, finthakket
90 g havregryn
220 g kogt hvid quinoa
10 g stærk sennep
10 g tamari
2 g frisk løvstikke og stilk, finthakket
75 g valnødder hakket 1x1 cm
10 g salt
2 g friskkværnet peber
40 g olie til stegning
Målgruppe
Denne opskrift er målrettet børn i daginstitutioner.
Opskriften er en del af projekt Grønnere mad til børn i daginstitutioner.
Målgrupper
Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.