Summerrolls med tofu, spirer og hoisinsauce

Summerrolls
Fotograf: Chris Tonnesen

Sådan gør du

Fyld

  1. Skær gulerødder, agurker og radiser i tynde stave.
  2. Snit forårsløgene fint.
  3. Pluk romainesalaten i blade eller skær dem i smale både.
  4. Pluk koriander, basilikum og mynte let.
  5. Skær avocadoer i tynde fileter, og dryp med limesaft.
  6. Hak peanuts.
  7. Skær tofuen i tynde bjælker, og rist dem sprøde og gylden i olie.

Hoisindressing

  1. Riv ingefær og hvidløg fint.
  2. Hak chili fint.
  3. Rør ingefær, hvidløg og chili med hoisinsauce, limesaft, sojasauce og sesamolie.
  4. Smag til med et nip sukker.

Summerrolls

  1. Fyld en stor skål med lunkent vand, og dyp hurtigt rispapiret i, bare i 5 sekunder.
  2. Lad det dryppe af, og fyld med grøntsager, spirer, krydderurter, tofu, lidt hoisinsauce og hakkede peanuts.
  3. Fold rispapiret tæt rundt om fyldet.
  4. Servér med hoisindressing og spis med fingrene. Servér gerne ekstra sojasauce til rullerne og evt. chilisauce.

Serveringstips

Servér summerrolls færdigrullede eller som selv-rul. Servér alt fyldet på fade og stil skåle med vand på bordet til at dyppe rispapiret i. Husk håndsprit.

Servér evt. summerrolls med kogte ris – til dem der er ekstra sultne. Eller kog lidt hvede- eller glasnudler og brug som ekstra fyld.

Udskriv opskrift

Summerrolls

1 kg gulerødder
625 g agurk
400 g radiser
300 g forårsløg
500 g romainesalat
65 g frisk koriander
65 g frisk thai-basilikum
65 g frisk mynte
5 stk avocado
30 ml limesaft
150 g ristede peanuts
500 g bønnespirer eller andre spirer
500 g soyamarineret tofu
neutral olie til stegning

Hoisindressing

250 ml hoisinsauce
60 ml limesaft
10 g hvidløg
25 g ingefær
25 g frisk chili - juster efter styrke
75 ml soyasauce
35 ml ristet sesamolie
5 g sukker

Tilbehør

30 stk store stykker rispapir

Målgruppe

Denne opskrift er målrettet elever på frie fagskoler og højskoler. De er altså til raske unge og voksne, og kan derfor også bruges i kantiner.

Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til frie fagskoler og højskoler.