Stegte nudler (Pad Thai) med kål og gulerødder, frisk limebåd og peanuts

Sådan gør du
- Udblød nudlerne natten over i koldt vand. Dræn vandet fra.
- Bland ingredienserne til Pad Thai saucen, og varm det hele igennem i en gryde, så sukkeret smelter.
- Opvarm olie på kipsteger, og tilsæt hvidløg, løg, ingefær og chili.
- Steg det hurtigt, til det bruner let.
- Tilsæt gulerødder og hvidkål, og steg det hele godt igennem, til det bruner og er mørt. Tilsæt oumph.
- Tilsæt nudlerne, og vend sammen med grønsagerne.
- Steg det hele, og rør undervejs, så nudlerne ikke klister sammen eller sætter sig i bunden af panden.
- Skub nudlerne til side, og steg æggene til røræg, der kun lige har sat sig.
- Vend æggene med nudlerne.
- Tilsæt Pad Thai sauce, bønnespirer og forårsløg, og varm det hele godt igennem.
- Tilsæt hakket koriander.
- Portionér 350 g per person
- Servér med 15 g peanuts og 1 limebåd
Nudler
500 g nudler
2 l vand
Pad Thai sauce
170 g palmesukker
60 g lys soya
110 g tamarind paste
Fyld
50gneutral olie
15 g hvidløg, finthakket
150 g løg, snittet i halve ringe 0,5 cm
20 g ingefær, finthakket
5 g rød chili, finthakket
500 g gulerødder i halve skiver skåret på skrå
500 g hvidkål snittet i strimler 1 cm
500 g oumph i 2 cm brede stykker
300 g æg
260 g pad thai sauce (hjemmelavet)
250 g bønnespirer
250 g forårsløg i skiver 1 cm
50 g koriander, grofthakket
200 g frisk lime i både (1 per person)
150 g salte peanuts (15g pr person)
Vegansk?
Undlad æg i fyldet, hvis du ønsker retten vegansk.
Næringsindhold i stegte nudler
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 240 kj | |
Protein | 1,791 g | 13 E% |
Kulhydrat | 4,197 g | 30 E% |
Fedt | 3,414 g | 53 E% |
* E% = Energiprocentfordeling
Næringsindhold i pad thai sauce
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 42 kj | |
Protein | 0,353 g | 14 E% |
Kulhydrat | 2,118 g | 86 E% |
Fedt | 0 g | 0 E% |
* E% = Energiprocentfordeling
Målgrupper
Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.