Stegte nudler (Pad Thai) med kål og gulerødder, frisk limebåd og peanuts
Sådan gør du
Udblød nudlerne natten over i koldt vand. Dræn vandet fra.
Bland ingredienserne til Pad Thai saucen, og varm det hele igennem i en gryde, så sukkeret smelter.
Opvarm olie på kipsteger, og tilsæt hvidløg, løg, ingefær og chili.
Steg det hurtigt, til det bruner let.
Tilsæt gulerødder og hvidkål, og steg det hele godt igennem, til det bruner og er mørt. Tilsæt oumph.
Tilsæt nudlerne, og vend sammen med grønsagerne.
Steg det hele, og rør undervejs, så nudlerne ikke klister sammen eller sætter sig i bunden af panden.
Skub nudlerne til side, og steg æggene til røræg, der kun lige har sat sig.
Vend æggene med nudlerne.
Tilsæt Pad Thai sauce, bønnespirer og forårsløg, og varm det hele godt igennem.
Tilsæt hakket koriander.
Portionér 350g per person
Servér med 15g peanuts og 1 limebåd
Ingredients for10portionsportionportions:
- Nudler
- 500g
nudler
- 2000ml
vand
Pad Thai sauce - 170g
palmesukker
- 60g
lys soya
- 110g
tamarind paste
Fyld - 50g
neutral olie
- 15g
hvidløg, finthakket
- 150g
løg, snittet i halve ringe 0,5 cm
- 20g
ingefær, finthakket
- 5g
rød chili, finthakket
- 500g
gulerødder i halve skiver
skåret på skrå
- 500g
hvidkål snittet i strimler 1 cm
- 500g
oumph i 2 cm brede stykker
- 300g
æg
- 260g
pad thai sauce (hjemmelavet)
- 250g
bønnespirer
- 250g
forårsløg i skiver 1 cm
- 50g
koriander, grofthakket
- 200g
frisk lime i både (1 per person)
- 150g
salte peanuts (15g pr person)
Vegansk?
Undlad æg i fyldet, hvis du ønsker retten vegansk.
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Næringsindhold i stegte nudler
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 240 kj | |
Protein | 1,791 g | 13 E% |
Kulhydrat | 4,197 g | 30 E% |
Fedt | 3,414 g | 53 E% |
* E% = Energiprocentfordeling
Næringsindhold i pad thai sauce
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 42 kj | |
Protein | 0,353 g | 14 E% |
Kulhydrat | 2,118 g | 86 E% |
Fedt | 0 g | 0 E% |
* E% = Energiprocentfordeling