Stegte løg på gulerodsromesco med anissyltede løg, sennepsfrø og karse
Sådan gør du
Pil løgene og del dem på tværs.
Steg løgene på kipsteger eller pande med skærefladen nedad, til de er brune og karamelliseret.
Løgene skal være møre, men stadig have lidt bid, så bag dem evt færdig i ovnen, hvis løgene er meget store.
Drys med salt og peber.
Gulerodsromesco
Kom gulerødder, hvidløg, bønner, tomatpure, eddike, paprika og cayenne i en foodprocessor eller stavblender.
Blend hurtigt, så massen er cremet, men stadig har struktur i bønner og gulerødder.
Tilsæt olivenolie/kogevand lidt ad gangen.
Vend hakket persille i romescoen, og smag til med salt og peber og evt flere krydderier eller en smule sukker.
Anretning
Smør et tykt lag romesco på et stort fad.
Anret de stegte løg med stegefladen op og drys fadet med syltede løg, sennepsfrø og grov karse.
NB. Er løgene meget store, kan de deles i kvarte.
Portionsstørrelse: 110 g
Ingredients for50portionsportionportions:
- 2500g
mellemstore løg, pillet
så de hænger sammen i top og bund - VIGTIGT
Gulerodsromesco- 2000g
bagte gulerødder med skræl
- 10g
hvidløg, hakket
- 500g
hvide bønner kogt al dente
- 100g
tomatpure
- 90g
sherry vineddike
- 15g
røget paprika
- 10g
cayennepeber
- 40g
olivenolie
- 100g
kogevand fra bønnerne
- 130g
persille, hakket
- 8g
salt
- 3g
friskkværnet peber
Tilbehør - 300g
anissyltede zitauerløgbåde
- 200g
syltede sennepsfrø
- 100g
grov karse
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 488 kj | |
Protein | 2,79 g | 10 E% |
Kulhydrat | 7,84 g | 31 E% |
Fedt | 7,49 g | 57 E% |
* E% = Energiprocentfordeling