Stegte løg på gulerodsromesco med anissyltede løg, sennepsfrø og karse

løg

Sådan gør du

  1. Pil løgene og del dem på tværs.
  2. Steg løgene på kipsteger eller pande med skærefladen nedad, til de er brune og karamelliseret.
  3. Løgene skal være møre, men stadig have lidt bid, så bag dem evt færdig i ovnen, hvis løgene er meget store.
  4. Drys med salt og peber.

Gulerodsromesco

  1. Kom gulerødder, hvidløg, bønner, tomatpure, eddike, paprika og cayenne i en foodprocessor eller stavblender.
  2. Blend hurtigt, så massen er cremet, men stadig har struktur i bønner og gulerødder.
  3. Tilsæt olivenolie/kogevand lidt ad gangen.
  4. Vend hakket persille i romescoen, og smag til med salt og peber og evt flere krydderier eller en smule sukker.

Anretning

  1. Smør et tykt lag romesco på et stort fad.
  2. Anret de stegte løg med stegefladen op og drys fadet med syltede løg, sennepsfrø og grov karse.

NB. Er løgene meget store, kan de deles i kvarte.

En nordisk version af en spansk klassiker

Romesco er klassisk en spansk “salsa” af brændte peberfrugter og mandler.

Her er en “nordisk” version med gulerødder og hvide bønner, der erstatter mandlerne.

Det er vigtigt at bevare konsistens i de hvide bønner, så de giver samme struktur i romescoen, som de smuttede mandler ville give. Koges bønnerne for meget, moser de helt ud og romescoen bliver mere en spread end en salsa.

Tilsmag med rigeligt krydderi… gulerødderne er søde og bønnerne suger masser af smag. Kombinér evt. med halv mængde brændte peberfrugter.

Udskriv opskrift

Ingredienser

2.5 kg mellemstore løg - pillet så de hænger sammen i top og bund - VIGTIGT

Gulerodsromesco

2 kg bagte gulerødder med skræl
10 g hvidløg, hakket
500 g hvide bønner kogt al dente
100 g tomatpure
90 g sherry vineddike
15 g røget paprika
10 g cayennepeber
40 g olivenolie
100 g kogevand fra bønnerne
130 g persille, hakket
8 g salt
3 g friskkværnet peber

Tilbehør

300 g anissyltede zitauerløgbåde
200 g syltede sennepsfrø
100 g grov karse

Portionsstørrelse:  110 g

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 488 kj
Protein 2,79 g 10 E%
Kulhydrat 7,84 g 31 E%
Fedt 7,49 g 57 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Målgruppe

Denne opskrift er udviklet efter kostråd til måltider og egner sig til kantiner.

Opskriften er en del af projekt Sunde, klimavenlige opskrifter til professionelle køkkener.