Stegte løg på gulerodsromesco med anissyltede løg, sennepsfrø og karse

Sådan gør du

Pil løgene og del dem på tværs.

Steg løgene på kipsteger eller pande med skærefladen nedad, til de er brune og karamelliseret.

Løgene skal være møre, men stadig have lidt bid, så bag dem evt færdig i ovnen, hvis løgene er meget store.

Drys med salt og peber.

Gulerodsromesco
Kom gulerødder, hvidløg, bønner, tomatpure, eddike, paprika og cayenne i en foodprocessor eller stavblender.

Blend hurtigt, så massen er cremet, men stadig har struktur i bønner og gulerødder.

Tilsæt olivenolie/kogevand lidt ad gangen.

Vend hakket persille i romescoen, og smag til med salt og peber og evt flere krydderier eller en smule sukker.

Anretning
Smør et tykt lag romesco på et stort fad.

Anret de stegte løg med stegefladen op og drys fadet med syltede løg, sennepsfrø og grov karse.

NB. Er løgene meget store, kan de deles i kvarte.

Portionsstørrelse:  110 g

Ingredienser til50portionerpotionportioner:

  • 2500g

    mellemstore løg, pillet

  • så de hænger sammen i top og bund - VIGTIGT

  • Gulerodsromesco
  • 2000g

    bagte gulerødder med skræl

  • 10g

    hvidløg, hakket

  • 500g

    hvide bønner kogt al dente

  • 100g

    tomatpure

  • 90g

    sherry vineddike

  • 15g

    røget paprika

  • 10g

    cayennepeber

  • 40g

    olivenolie

  • 100g

    kogevand fra bønnerne

  • 130g

    persille, hakket

  • 8g

    salt

  • 3g

    friskkværnet peber

  • Tilbehør
  • 300g

    anissyltede zitauerløgbåde

  • 200g

    syltede sennepsfrø

  • 100g

    grov karse

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 488 kj
Protein 2,79 g 10 E%
Kulhydrat 7,84 g 31 E%
Fedt 7,49 g 57 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Passer godt sammen med