Stegt broccoli med tahindressing

Sådan gør du
- Del broccolien i kvarte, og steg på kipstegeren, til de har taget farve.
- Vend broccolien med olie, salt, peber og hakket hvidløg.
- Bag færdig i ovnen. Broccolien skal stadig have bid og skal serveres lun.
Tahindressing
- Blend bønnerne med appelsin, tahin, citron og vand.
- Tilsæt evt lidt kogelage fra bønnerne, hvis cremen er for tyk.
- Lad cremen stå et par timer og smag den til igen inden servering.
- Anret cremen i bunden af et stort fad og anret herpå de lune, stegte broccoli.
- Drys med sumak, dukkah eller et sprødt rugbrødsdrys efter behag.
Stegte broccoli
4.4 kg broccoli
40 g olie til stegning
20 g salt
8 g friskkværnet peber
20 g hvidløg, finthakket
Tahindressing
520 g kogte hestebønner uden skal
160 g fermenteret appelsin
280 g tahin
160 g citronsaft
320 g kogende vand
Portionsstørrelse: 80 g (heraf 30 g tahindressing)
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 366 kj | |
Protein | 6,74 g | 31 E% |
Kulhydrat | 3,09 g | 25 E% |
Fedt | 4,34 g | 44 E% |
* E% = Energiprocentfordeling
Målgruppe
Denne opskrift er udviklet efter kostråd til måltider og egner sig til kantiner.
Opskriften er en del af projekt Sunde, klimavenlige opskrifter til professionelle køkkener.