Stegt broccoli med tahindressing

Sådan gør du

Del broccolien i kvarte, og steg på kipstegeren, til de har taget farve. 

Vend broccolien med olie, salt, peber og hakket hvidløg. 

Bag færdig i ovnen. Broccolien skal stadig have bid og skal serveres lun.  

Tahindressing 

Blend bønnerne med appelsin, tahin, citron og vand. 

Tilsæt evt lidt kogelage fra bønnerne, hvis cremen er for tyk. 

Lad cremen stå et par timer og smag den til igen inden servering. 

 

Anret cremen i bunden af et stort fad og anret herpå de lune, stegte broccoli 

Drys med sumak, dukkah eller et sprødt rugbrødsdrys efter behag.

Portionsstørrelse: 80 g (heraf 30 g tahindressing)

Ingredienser til50portionerpotionportioner:

  • 4400g

    broccoli

  • 40g

    olie til stegning

  • 20g

    salt

  • 8g

    friskkværnet peber

  • 20g

    hvidløg, finthakket

  • Tahindressing
  • 520g

    kogte hestebønner uden skal

  • 160g

    fermenteret appelsin

  • 280g

    tahin

  • 160g

    citronsaft

  • 320g

    kogende vand

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 366 kj
Protein 6,74 g 31 E%
Kulhydrat 3,09 g 25 E%
Fedt 4,34 g 44 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Passer godt sammen med