Stegt broccoli med tahindressing

broccoli

Sådan gør du

  1. Del broccolien i kvarte, og steg på kipstegeren, til de har taget farve. 
  2. Vend broccolien med olie, salt, peber og hakket hvidløg. 
  3. Bag færdig i ovnen. Broccolien skal stadig have bid og skal serveres lun.  

Tahindressing 

  1. Blend bønnerne med appelsin, tahin, citron og vand. 
  2. Tilsæt evt lidt kogelage fra bønnerne, hvis cremen er for tyk. 
  3. Lad cremen stå et par timer og smag den til igen inden servering. 
  4. Anret cremen i bunden af et stort fad og anret herpå de lune, stegte broccoli. 
  5. Drys med sumak, dukkah eller et sprødt rugbrødsdrys efter behag.

Gode tips om kål

Kål er ikke elsket af alle. Men når den bliver stegt og får umamismag, så er den meget langt fra de dårlige oplevelser, mange har, med udkogt, bitter kål.

Steg store stykker hvidkål, spidskål, blomkål eller andet på panden eller grillen for at få en god stegeskorpe, og lad kålen beholde konsistens og farve. Anret på cremede dressinger eller en god krydret humus. Så er det skønt tilbehør til gryderetter, frikadeller eller som fyld i en sandwich.

Udskriv opskrift

Stegte broccoli

4.4 kg broccoli
40 g olie til stegning
20 g salt
8 g friskkværnet peber
20 g hvidløg, finthakket

Tahindressing

520 g kogte hestebønner uden skal
160 g fermenteret appelsin
280 g tahin
160 g citronsaft
320 g kogende vand

Portionsstørrelse: 80 g (heraf 30 g tahindressing)

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 366 kj
Protein 6,74 g 31 E%
Kulhydrat 3,09 g 25 E%
Fedt 4,34 g 44 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Målgruppe

Denne opskrift er udviklet efter kostråd til måltider og egner sig til kantiner.

Opskriften er en del af projekt Sunde, klimavenlige opskrifter til professionelle køkkener.