Sprød dej og tarteletfyld med asparges, ærter og kylling
Sådan gør du
Hvid sovs
Kom blomkål, selleri, hestebønner, løg og hvidløg i en gryde og tilsæt mælken.
Kog/damp grønsagerne under låg, til de er møre, og en gaffel nemt glider igennem.
Blend grønsager og mælk helt glat, og jævn mosen med lidt maizena. Sovsen må gerne være tyk, da både grønt og fløde fortynder den senere.
Smag sovsen til med sellerisalt, muskat, eddike, wasabi, citron, salt og peber.
Tilsæt til sidst fløden, og giv saucen et hurtigt opkog.
Smag til med salt, peber og citronsaft.
Fyld
Varm ingridærter, kartofler og kyllingekød tildækket i ovnen ved 170 grader, til det er varmt.
Vend gulerødderne i den varme sovs.
Vend forsigtigt de varme ingridærter og kartoflerne i sovsen sammen med aspargessnitterne.
Smag til igen, og vend til sidst det hele med grønne ærter og hakket persille.
Grove Butterdejsstænger
Læg den grove butterdej på en plade med bagepapir, og drys med quinoa og hampefrø.
Brug en rullepind til at mase quinoa og hamp fast i butterdejen.
Vend butterdejen, så kernerne kommer ned på bagepladen.
Pensl butterdejen med æg, og skær dejen i stænger ca. 4×8 cm.
Bag dejen sprød og lysebrun i ovnen ved 175 grader i ca. 12 til 15 minutter.
Server tarteletfyld i en lille skål, evt. med grøn topping af friske urter fra sæsonen.
Og læg 2 stykker sprød butterdej på toppen af skålen
Portionsstørrelse: 180 g fyld, 30 g brød
Ingredienser til50portionerpotionportioner:
- Tarteletsauce/hvid sovs
- 1000g
blomkål i store stykker
- 475g
knoldselleri i tern, 5x5 cm
- 475g
udblødte flækkede hestebønner
- 190g
løg i store tern
- 10g
hvidløg, hel
- 1400g
letmælk
- 8g
sellerisalt
- 3g
muskatnød, revet
- 20g
æblecidereddike
- 20g
wasabi
- 40g
citronsaft
- 13g
salt
- 5g
friskkværnet peber
- 175g
piskefløde
Tarteletfyld - 500g
kogte ingridærter (eller mere)
- 625g
småkogte kartofler i tern 1x1
- 2000g
stegt eller kogt kyllingekød i tern
- 750g
vaskede gulerødder i tern 1x1 cm
- 500g
hvide asparges skåret på skrå
- 500g
grønne asparges skåret på skrå
- 625g
grønne ærter (frost eller friske)
- 125g
hakket persille
Butterdej - 1250g
grov butterdej (Hørkram)
- 190g
quinoaflager
- 190g
hampefrø
- 25g
æg til pensling
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 566 kj | |
Protein | 7,96 g | 24 E% |
Kulhydrat | 11 g | 37 E% |
Fedt | 5,94 g | 39 E% |
* E% = Energiprocentfordeling