Sprød dej og tarteletfyld med asparges, ærter og kylling

Sådan gør du
Hvid sovs
- Kom blomkål, selleri, hestebønner, løg og hvidløg i en gryde og tilsæt mælken.
- Kog/damp grønsagerne under låg, til de er møre, og en gaffel nemt glider igennem.
- Blend grønsager og mælk helt glat, og jævn mosen med lidt maizena. Sovsen må gerne være tyk, da både grønt og fløde fortynder den senere.
- Smag sovsen til med sellerisalt, muskat, eddike, wasabi, citron, salt og peber.
- Tilsæt til sidst fløden, og giv saucen et hurtigt opkog.
- Smag til med salt, peber og citronsaft.
Fyld
- Varm ingridærter, kartofler og kyllingekød tildækket i ovnen ved 170 grader, til det er varmt.
- Vend gulerødderne i den varme sovs.
- Vend forsigtigt de varme ingridærter og kartoflerne i sovsen sammen med aspargessnitterne.
- Smag til igen, og vend til sidst det hele med grønne ærter og hakket persille.
Grove Butterdejsstænger
- Læg den grove butterdej på en plade med bagepapir, og drys med quinoa og hampefrø.
- Brug en rullepind til at mase quinoa og hamp fast i butterdejen.
- Vend butterdejen, så kernerne kommer ned på bagepladen.
- Pensl butterdejen med æg, og skær dejen i stænger ca. 4x8 cm.
- Bag dejen sprød og lysebrun i ovnen ved 175 grader i ca. 12 til 15 minutter.
- Server tarteletfyld i en lille skål, evt. med grøn topping af friske urter fra sæsonen.
- Og læg 2 stykker sprød butterdej på toppen af skålen
OBS: Mads bruger ingridærter i videoen. I opskriften bruges der hvide bønner. Begge dele kan bruges.
Tarteletsauce/hvid sovs
1 kg blomkål i store stykker
475 g knoldselleri i tern, 5x5 cm
475 g udblødte flækkede hestebønner
190 g løg i store tern
10 g hvidløg, hel
1.4 kg letmælk
8 g sellerisalt
3 g muskatnød, revet
20 g æblecidereddike
20 g wasabi
40 g citronsaft
13 g salt
5 g friskkværnet peber
175 g piskefløde
Tarteletfyld
500 g kogte ingridærter (eller mere)
625 g småkogte kartofler i tern 1x1
2 kg stegt eller kogt kyllingekød i tern
750 g vaskede gulerødder i tern 1x1 cm
500 g hvide asparges skåret på skrå
500 g grønne asparges skåret på skrå
625 g grønne ærter (frost eller friske)
125 g hakket persille
Butterdej
1.3 kg grov butterdej (Hørkram)
190 g quinoaflager
190 g hampefrø
25 g æg til pensling
Portionsstørrelse: 180 g fyld, 30 g brød
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 566 kj | |
Protein | 7,96 g | 24 E% |
Kulhydrat | 11 g | 37 E% |
Fedt | 5,94 g | 39 E% |
* E% = Energiprocentfordeling
Målgruppe
Denne opskrift er udviklet efter kostråd til måltider og egner sig til kantiner.
Opskriften er en del af projekt Sunde, klimavenlige opskrifter til professionelle køkkener.