Sprød dej og tarteletfyld med asparges, ærter og kylling

Tartelet
Foto: Arlapro

Sådan gør du

Hvid sovs

  1. Kom blomkål, selleri, hestebønner, løg og hvidløg i en gryde og tilsæt mælken.
  2. Kog/damp grønsagerne under låg, til de er møre, og en gaffel nemt glider igennem.
  3. Blend grønsager og mælk helt glat, og jævn mosen med lidt maizena. Sovsen må gerne være tyk, da både grønt og fløde fortynder den senere.
  4. Smag sovsen til med sellerisalt, muskat, eddike, wasabi, citron, salt og peber.
  5. Tilsæt til sidst fløden, og giv saucen et hurtigt opkog.
  6. Smag til med salt, peber og citronsaft.

Fyld

  1. Varm ingridærter, kartofler og kyllingekød tildækket i ovnen ved 170 grader, til det er varmt.
  2. Vend gulerødderne i den varme sovs.
  3. Vend forsigtigt de varme ingridærter og kartoflerne i sovsen sammen med aspargessnitterne.
  4. Smag til igen, og vend til sidst det hele med grønne ærter og hakket persille.

Grove Butterdejsstænger

  1. Læg den grove butterdej på en plade med bagepapir, og drys med quinoa og hampefrø.
  2. Brug en rullepind til at mase quinoa og hamp fast i butterdejen.
  3. Vend butterdejen, så kernerne kommer ned på bagepladen.
  4. Pensl butterdejen med æg, og skær dejen i stænger ca. 4x8 cm.
  5. Bag dejen sprød og lysebrun i ovnen ved 175 grader i ca. 12 til 15 minutter.
  6. Server tarteletfyld i en lille skål, evt. med grøn topping af friske urter fra sæsonen.
  7. Og læg 2 stykker sprød butterdej på toppen af skålen

En omvendt tartelet

Her er den klassiske tartelet lavet i en ny version med masser af grønt og bælg i sovsen og lidt mindre sprød dej, i en grov version, som sprødt drys.

Server fyldet i små skåle og anret det sprøde på toppen.

OBS: Mads bruger ingridærter i videoen. I opskriften bruges der hvide bønner. Begge dele kan bruges.

Udskriv opskrift

Tarteletsauce/hvid sovs

1 kg blomkål i store stykker
475 g knoldselleri i tern, 5x5 cm
475 g udblødte flækkede hestebønner
190 g løg i store tern
10 g hvidløg, hel
1.4 kg letmælk
8 g sellerisalt
3 g muskatnød, revet
20 g æblecidereddike
20 g wasabi
40 g citronsaft
13 g salt
5 g friskkværnet peber
175 g piskefløde

Tarteletfyld

500 g kogte ingridærter (eller mere)
625 g småkogte kartofler i tern 1x1
2 kg stegt eller kogt kyllingekød i tern
750 g vaskede gulerødder i tern 1x1 cm
500 g hvide asparges skåret på skrå
500 g grønne asparges skåret på skrå
625 g grønne ærter (frost eller friske)
125 g hakket persille

Butterdej

1.3 kg grov butterdej (Hørkram)
190 g quinoaflager
190 g hampefrø
25 g æg til pensling

Portionsstørrelse:  180 g fyld, 30 g brød

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 566 kj
Protein 7,96 g 24 E%
Kulhydrat 11 g 37 E%
Fedt 5,94 g 39 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Målgruppe

Denne opskrift er udviklet efter kostråd til måltider og egner sig til kantiner.

Opskriften er en del af projekt Sunde, klimavenlige opskrifter til professionelle køkkener.