Spisevenlige pirogger med æg og fetaost

Pirogger

Sådan gør du

Dej til pirogger

  1. Bland mel og salt i en stor skål.
  2. Skær smørret i små tern og smuldr det ud i melet med fingrene til det ligner pulver.
  3. Hæld mælk i til dejen kan samle sig, og ælt den så sammen i skålen.
  4. Læg film tæt over skålen og sæt i køleskabet i 30 min.

Pirogger

  1. Steg løg og kartofler ved lav temperatur i olivenolie i en gryde, til løgene er klare og kartoflerne møre. tilsæt hvidløg, timian, persille og koriander og steg yderligere et par minutter.
  2. Tilsæt grønkål og hvidkål og steg, til det falder sammen.
  3. Tilsæt citronskal, karry, flødeost og rå æg.
  4. Bland det grundigt, så æggene tykner.
  5. Fjern fra varmen og lad køle lidt ned.
  6. Tilsæt så fetaost, salt og peber, og bland så det hele godt.
  7. Smag til med salt og peber.
  8. Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
  9. Rul pirog-dejen ud til den er ca. 3 mm tyk og skær dejen i kvadrater eller udstik dem som cirkler i en passende størrelse (evt. 14x14cm eller 14 c, i diameter).
  10. Pisk et æg og pensl kanterne med æg og læg fyld på midten.
  11. Fold dejen over fyldet og tryk kanterne ekstra godt sammen med en gaffel. Prik enkelte huller i pakken med gaflen, og læg pakken på en bageplade beklædt med bagepapir.
  12. Pensl piroggerne med æg, og pynt evt. med sesamfrø, chiafrø eller tørrede urter.
  13. Bag dem i 12-15 min. ved 200 grader almindelig ovn, indtil piroggerne er gyldne og sprøde.
Udskriv opskrift

Dej

195 g hvedemel
2 g salt
100 g smør
45 g mælk

Fyld

95 g løg
115 g kartofler i tern
5 g olivenolie
3 g hvidløg
3 g timian
3 g friskhakket persille
2 g friskhakket koriander
115 g hakket grønkål
75 g fintsnittet hvidkål
2 g revet citronskal
2 g karrypulver
40 g flødeost
75 g æg
155 g fetaost
salt og peber

Målgruppe

Denne opskrift er målrettet børn i daginstitutioner.

Opskriften er en del af projekt Grønnere mad til børn i daginstitutioner.