Spisevenlige pirogger med æg og fetaost

Sådan gør du
Dej til pirogger
- Bland mel og salt i en stor skål.
- Skær smørret i små tern og smuldr det ud i melet med fingrene til det ligner pulver.
- Hæld mælk i til dejen kan samle sig, og ælt den så sammen i skålen.
- Læg film tæt over skålen og sæt i køleskabet i 30 min.
Pirogger
- Steg løg og kartofler ved lav temperatur i olivenolie i en gryde, til løgene er klare og kartoflerne møre. tilsæt hvidløg, timian, persille og koriander og steg yderligere et par minutter.
- Tilsæt grønkål og hvidkål og steg, til det falder sammen.
- Tilsæt citronskal, karry, flødeost og rå æg.
- Bland det grundigt, så æggene tykner.
- Fjern fra varmen og lad køle lidt ned.
- Tilsæt så fetaost, salt og peber, og bland så det hele godt.
- Smag til med salt og peber.
- Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
- Rul pirog-dejen ud til den er ca. 3 mm tyk og skær dejen i kvadrater eller udstik dem som cirkler i en passende størrelse (evt. 14x14cm eller 14 c, i diameter).
- Pisk et æg og pensl kanterne med æg og læg fyld på midten.
- Fold dejen over fyldet og tryk kanterne ekstra godt sammen med en gaffel. Prik enkelte huller i pakken med gaflen, og læg pakken på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Pensl piroggerne med æg, og pynt evt. med sesamfrø, chiafrø eller tørrede urter.
- Bag dem i 12-15 min. ved 200 grader almindelig ovn, indtil piroggerne er gyldne og sprøde.
Dej
195 g hvedemel
2 g salt
100 g smør
45 g mælk
Fyld
95 g løg
115 g kartofler i tern
5 g olivenolie
3 g hvidløg
3 g timian
3 g friskhakket persille
2 g friskhakket koriander
115 g hakket grønkål
75 g fintsnittet hvidkål
2 g revet citronskal
2 g karrypulver
40 g flødeost
75 g æg
155 g fetaost
salt og peber
Målgruppe
Denne opskrift er målrettet børn i daginstitutioner.
Opskriften er en del af projekt Grønnere mad til børn i daginstitutioner.