Spinattærte med rosenkål og hytteost

løg

Sådan gør du

  1. Kom alle ingredienserne til mørdejen i en foodprocessor, og kør HURTIGT sammen til en fast dej.
  2. Lad hvile på køl ca. 30 minutter.
  3. Del dejen i 5 stykker, og rul den tyndt ud (2 mm), og kom i tærteforme.
  4. Forbag tærtebundene 20 minutter ved 175 grader.
  5. Opvarm en tykbundet gryde eller kipsteger med olivenolie, og rist løgene, til de er let brunede og møre.
  6. Tilsæt hvidløg og rosenkål, og rist et par minutter.
  7. Tilsæt rosenkål, spinat, persille, salt og peber, og sauter det hele et par minutter.
  8. Bland quinoaen i grønsagerne.
  9. Blend æggene helt glatte med hytteost.
  10. Tilsæt mælk, salt, peber og muskatnød.
  11. Fordel grønsagerne i de forbagte tærtebunde, og hæld ægge-hytteost blandingen over. 
  12. Top op med revet ost.
  13. Bag 20 minutter ved 180 grader, og derefter 10-20 minutter ved 160 grader.
    Hvis tærten bliver for mørk undervejs, så dæk med en plade eller et stykke bagepapir.

VIGTIGT: Tjek, at dejen er færdigbagt og lysebrun i bunden og bag evt. lidt  længere.  

Tærte til årstiden

Tærten er fyldt med spinat, quinoa og kål, men kan fyldes med alt fra årstidens grønne sortiment.

Erstat evt quinoa med hakkede bønner, linser eller en rest ris fra dagen før.

Husk at komme rigelig krydring i tærten – så smager den også godt, som en kold eftermiddags-snack.

Udskriv opskrift

Fyldet

750 g løg, delt i 10 både
30 g olivenolie
30 g hvidløg
900 g rosenkål, fintsnittet
350 g spinat fra frost
60 g persille, frisk hakket
500 g rød quinoa, kogt

Æggemasse

500 g æg, gerne friske
400 g hytteost 4%
300 g minimælk
20 g salt
6 g peber, friskkværnet
6 g muskatnød
300 g blanding af lagret ost og mozzarella

Mørdej

600 g purpurhvedemel
1.3 kg hvedemel
500 g smør, koldt
355 g skyr
140 g vand, ca.
15 g salt
6 g friskkværnet peber
6 g spidskommen

Portionsstørrelse: 100 g

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 895 kj
Protein 7,81 g 15 E%
Kulhydrat 22,3 g 44 E%
Fedt 9,92 g 41 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Målgruppe

Denne opskrift er udviklet efter kostråd til måltider og egner sig til kantiner.

Opskriften er en del af projekt Sunde, klimavenlige opskrifter til professionelle køkkener.