Spansk æggekage med peberfrugter og røget salt

Sådan gør du

  1. Opvarm fløde, salt og peber, og jævn med maizena, rørt ud i lidt koldt vand.
  2. Afkøl flødemassen til under 75 grader.
  3. Bland kartofler, løg, hvidløg, røget salt, peber og olie i stort kar.
  4. Bag grøntsagerne i lave, smurte gastrobakker i 20 minutter ved 180 grader.
  5. Tilsæt grønne bønner og peberfrugter og bag yderligere ca. 10 minutter til kartoflerne er møre, men stadig har bid.
  6. Blend æg og flødesovs til en glat masse.
  7. Vend krydderurterne i æggemassen.
  8. Fordel de bagte grønsager i smurte kantiner.
  9. Hæld æggemassen over grønsagerne, og drys med osten.
  10. Bag æggekagen i ovn ved 140 grader, til massen er fast i midten ca. 30 min.
  11. Det er vigtigt at kigge under tilberedningen og sikre sig, at massen er helt fast i alle kantiner.

Udportionering pr. person ca.: 130g grønt, 100g æggesovs, 20g ost.

Udskriv opskrift

Ingredienser

500 g fløde
20 g salt
2 g friskkværnet peber
32 g majsstivelse
400 g nye kartofler i halve/kvarte
400 g løg i både 1,2 cm
3 g hvidløg, grofthakket
4 g røget salt, enebærrøget CONDI
2 g friskkværnet peber
25 g olivenolie
400 g grønne bønner, hele
400 g peberfrugt i halve ringe 1 cm

Æggemasse

500 g Helæg (5l bag in box)
2 g røget paprika
2 g rosmarin, finthakket
150 g mozzarella, revet
50 g havgus 8 mdr., revet

Kantine?

Erstat fløden med mælk og brug lidt ekstra majsstivelse, så bliver retten egnet til kantine også.

Målgrupper

Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.