Spansk æggekage med peberfrugter og røget salt
Sådan gør du
Opvarm fløde, salt og peber, og jævn med maizena, rørt ud i lidt koldt vand.
Afkøl flødemassen til under 75 grader.
Bland kartofler, løg, hvidløg, røget salt, peber og olie i stort kar.
Bag grøntsagernerne i lave, smurte gastrobakker i 20 minutter ved 180 grader.
Tilsæt grønne bønner og peberfrugter og bag yderligere ca. 10 minutter til kartoflerne er møre, men stadig har bid.
Blend æg og flødesovs til en glat masse.
Vend krydderurterne i æggemassen.
Fordel de bagte grønsager i smurte kantiner.
Hæld æggemassen over grønsagerne, og drys med osten. Udportionering pr. person ca.: 130g grønt, 100g æggesovs, 20g ost.
Bag æggekagen i ovn ved 140 grader, til massen er fast i midten ca. 30 min.
Det er vigtigt at kigge under tilberedningen og sikre sig, at massen er helt fast i alle kantiner.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- 500g
fløde
- 20g
salt
- 2g
friskkværnet peber
- 32g
majsstivelse
- 400g
nye kartofler i halve/kvarte
- 400g
løg i både 1,2 cm
- 3g
hvidløg, grofthakket
- 4g
røget salt, enebærrøget CONDI
- 2g
friskkværnet peber
- 25g
olivenolie
- 400g
grønne bønner, hele
- 400g
peberfrugt i halve ringe 1 cm
Æggemasse - 500g
Helæg (5L bag in box)
- 2g
røget paprika
- 2g
rosmarin, finthakket
- 150g
mozzarella, revet
- 50g
havgus 8 mdr., revet
Kantine?
Erstat fløden med mælk og brug lidt ekstra majsstivelse, så bliver retten egnet til kantine også.
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.