Spansk mojo: Rød peberfrugtdip med linser

Sådan gør du
- Skær peberfrugterne på langs, og tag kernerne ud.
- Vend peberfrugter med olie og bag i ovnen ved 200 grader i 20 minutter, til peberfrugterne mørner og har taget farve.
- Kog de røde linser efter anvisningen på pakken, mens peberfrugterne er i ovnen.
- Kom peberfrugterne, hvidløg, chili, paprika, spidskommen, eddike og olie i en foodprocessor, og blend ingredienserne til en grov og ensartet dip.
- Vend de kogte linser i dippen.
- Smag dippen til med salt og peber.
OBS: Dippen har godt af at trække, og kan med fordel laves dagen før brug.
Ingredienser
95 g peberfrugt
30 g kogte, røde linser
1 g hvidløg, finthakket
5 g æblecidereddike
15 g olivenolie
2 g chilipulver
2 g paprika
2 g spidskommen, stødt
salt og peber
Målgruppe
Denne opskrift er målrettet børn i daginstitutioner.
Opskriften er en del af projekt Grønnere mad til børn i daginstitutioner.