Spansk mojo: Rød peberfrugtdip med linser

Spansk mojo

Sådan gør du

  1. Skær peberfrugterne på langs, og tag kernerne ud.
  2. Vend peberfrugter med olie og bag i ovnen ved 200 grader i 20 minutter, til peberfrugterne mørner og har taget farve.
  3. Kog de røde linser efter anvisningen på pakken, mens peberfrugterne er i ovnen.
  4. Kom peberfrugterne, hvidløg, chili, paprika, spidskommen, eddike og olie i en foodprocessor, og blend ingredienserne til en grov og ensartet dip.
  5. Vend de kogte linser i dippen.
  6. Smag dippen til med salt og peber.

OBS: Dippen har godt af at trække, og kan med fordel laves dagen før brug.

Udskriv opskrift

Ingredienser

95 g peberfrugt
30 g kogte, røde linser
1 g hvidløg, finthakket
5 g æblecidereddike
15 g olivenolie
2 g chilipulver
2 g paprika
2 g spidskommen, stødt
salt og peber

Målgruppe

Denne opskrift er målrettet børn i daginstitutioner.

Opskriften er en del af projekt Grønnere mad til børn i daginstitutioner.