Spansk æggekage med kartoffel

Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn.
- Klargør grøntsagerne.
- Bland løg, hvidløg, gulerødder, selleri, kartofler og porrer med salt, peber, merian og olie, og kom det hele i et stort ildfast fad beklædt med bagepapir.
- Steg i ovnen i 15 minutter.
- Skru ovnen ned på 160 grader, når grøntsagerne er færdige.
- Pisk æggene til en ensartet masse og hæld det over grøntsagsfyldet. Sørg for, at æggemassen flyder helt ud i fadet.
- Bag æggekagen i ovn ved 160 grader i 20 minutter.
- Når æggekagen er færdig, skal den køle lidt af, før den vendes på hovedet ud af fadet.
- Fjern bagepapir, og den den afkøle yderligere, før den skæres ud.
Ingredienser
220 g løg, fintsnittet
75 g gulerødder i tern
75 g porrer i skiver
290 g kartofler i tern
110 g knoldselleri i tern
10 g hvidløg, finthakket/presset
5 g olivenolie
5 g merian, tørret
460 g æg
salt og peber
Målgruppe
Denne opskrift er målrettet børn i daginstitutioner.
Opskriften er en del af projekt Grønnere mad til børn i daginstitutioner.