Spansk æggekage med kartoffel

Æggekage

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn.
  2. Klargør grøntsagerne.
  3. Bland løg, hvidløg, gulerødder, selleri, kartofler og porrer med salt, peber, merian og olie, og kom det hele i et stort ildfast fad beklædt med bagepapir.
  4. Steg i ovnen i 15 minutter.
  5. Skru ovnen ned på 160 grader, når grøntsagerne er færdige.
  6. Pisk æggene til en ensartet masse og hæld det over grøntsagsfyldet. Sørg for, at æggemassen flyder helt ud i fadet.
  7. Bag æggekagen i ovn ved 160 grader i 20 minutter.
  8. Når æggekagen er færdig, skal den køle lidt af, før den vendes på hovedet ud af fadet.
  9. Fjern bagepapir, og den den afkøle yderligere, før den skæres ud.
Udskriv opskrift

Ingredienser

220 g løg, fintsnittet
75 g gulerødder i tern
75 g porrer i skiver
290 g kartofler i tern
110 g knoldselleri i tern
10 g hvidløg, finthakket/presset
5 g olivenolie
5 g merian, tørret
460 g æg
salt og peber

Målgruppe

Denne opskrift er målrettet børn i daginstitutioner.

Opskriften er en del af projekt Grønnere mad til børn i daginstitutioner.