Spansk æggekage med kartoffel
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn.
Klargør grøntsagerne.
Bland løg, hvidløg, gulerødder, selleri, kartofler og porrer med salt, peber, merian og olie, og kom det hele i et stort ildfast fad beklædt med bagepapir.
Steg i ovnen i 15 minutter.
Skru ovnen ned på 160 grader, når grøntsagerne er færdige.
Pisk æggene til en ensartet masse og hæld det over grøntsagsfyldet. Sørg for,at æggemassen flyder helt ud i fadet.
Bag æggekagen i ovn ved 160 grader i 20 minutter.
Når æggekagen er færdig, skal den køle lidt af, før den vendes på hovedet ud af fadet.
Fjern bagepapir, og den den afkøle yderligere, før den skæres ud.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- 220g
løg, fintsnittet
- 75g
gulerødder i tern
- 75g
porrer i skiver
- 290g
kartofler i tern
- 110g
knoldselleri i tern
rapsolie
- 10g
hvidløg, finthakket/presset
citronsaft
- 5g
olivenolie
salt og peber
- 5g
merian, tørret
- 460g
æg
salt og peber