Sommerlasagne med kantareller og spinat

Sådan gør du

  1. Skær kantareller i mindre stykker.
  2. Steg squash tern i olie ved høj temperatur, så de får en flot brun farve.
  3. Steg løgene klare i olie, og tilsæt hvidløg og timian. Steg et par minutter.
  4. Tilsæt først de stegte squash og så grønsagsbouillon, linser, salt og peber.
  5. Lad retten småkoge ca. 15 minutter, til linserne er møre, og sovsen er tyknet.
  6. Tilsæt kantareller og spinat, og lad koge yderligere 5 minutter.
  7. Sluk for gryden, og tilsæt fløde og bladselleri.
  8. Smag sovsen til med salt og peber samt rigelig muskatnød og citronskal.
  9. Smør et ildfast fad med olie, og kom et tyndt lag sovs I bunden, så lasagnepladerne ikke brænder under bagning.
  10. Dæk bunden af fadet med lasagneplader. Derefter 1/3 af sovsen. Så igen lasagneplader, 1/3 af sovsen , lasagneplader og slut med den sidste sovs.
  11. Drys revet ost over lasagnen, og dæk med låg eller folie.
  12. Bag i forvarmet ovn 160 grader i ca. 30-45 minutter.
  13. Fjern “låget”, og bag yderligere ca. 15 minutter, til osten er dejlig brunet.
  14. Tjek med en lille urtekniv, at lasagnepladerne er møre.
Udskriv opskrift

Ingredienser

130 g kantareller fra frost
800 g squash i tern 1x1 cm
300 g olivenolie
600 g grønsagsbouillon
200 g olivenolie
400 g løg i tern
20 g hvidløg, finthakket
15 g timian, hakket
300 g orange linser
8 g salt
3 g friskkværnet peber
300 g spinatblade fra frost, optøet
300 g fløde
3 g muskatnød, revet
6 g citronskal
20 g olie til fadet
400 g lasagneplader
140 g mozzarella, revet
69 g havgus 8 mdr. /lignende ost

Målgrupper

Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.