Solbærmousse uden husblas

solbær

Sådan gør du

Første del / Dag 1

  1. Bland Maizena, sukker, blendede solbær og citronskal i en gryde.
  2. Bring massen i kog under piskning, og lad massen koge i mindst 10 minutter, så Maizenaen koger godt igennem og ikke giver en ”melet” smag til moussen.
  3. Tilsæt æggeblommerne lidt ad gangen, og pisk det grundigt sammen.
  4. Fjern massen fra varmen, og hæld straks massen i en skål, og sæt på køl nogle timer. Helst natten over. Det skal være helt koldt.

Anden del / Dag 2

  1. Bland loppefrøskaller og vand, og rør det godt sammen.
  2. Lad det stå ca. 15 minutter, til det er tykt.
  3. Pisk æggehviderne stive, og tilsæt resten af sukkeret lidt ad gangen, mens du pisker, til du har en sej og luftig marengs.
  4. Pisk fløde til stift flødeskum.
  5. Rør den kolde solbærmasse glat og cremet sammen med loppefrømassen, og vend den i marengsen.
  6. Vend derefter flødeskum forsigtigt i.
  7. Fordel moussen i 10 portionsskåle, eller server den i en stor serveringsskål.
  8. Stil den på køl i mindst en time inden servering.
  9. Pynt evt. med flødeskum inden servering.
Udskriv opskrift

Mousse

40 g Maizena
120 g sukker
250 g solbær blendet groft
5 g citronskal
130 g æggeblommer
5 g loppefrøskaller /HUSK
50 ml vand
170 g æggehvider
80 g ekstra sukker
300 ml fløde

Pynt

100 ml fløde pisket til skum

OBS

Vær opmærksom på, at skiftes solbær ud med andre bær, så skal maizenamængden øges med 1/4 del, da der er mere pektin i solbær end i de andre bær.

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 911 kj
Protein 3,561 g 7 E%
Kulhydrat 22,85 g 43 E%
Fedt 12,47 g 51 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Målgrupper

Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.