Solbærmousse uden husblas
Sådan gør du
Første del / Dag 1
Bland Maizena, sukker, blendede solbær og citronskal i en gryde.
Bring massen i kog under piskning, og lad massen koge i mindst 10 minutter, så Maizenaen koger godt igennem og ikke giver en ”melet” smag til moussen.
Tilsæt æggeblommerne lidt ad gangen, og pisk det grundigt sammen.
Fjern massen fra varmen, og hæld straks massen i en skål, og sæt på køl nogle timer. Helst natten over. Det skal være helt koldt.
Anden del / Dag 2
Bland loppefrøskaller og vand, og rør det godt sammen.
Lad det stå ca. 15 minutter, til det er tykt.
Pisk æggehviderne stive, og tilsæt resten af sukkeret lidt ad gangen, mens du pisker, til du har en sej og luftig marengs.
Pisk fløde til stift flødeskum.
Rør den kolde solbærmasse glat og cremet sammen med loppefrømassen, og vend den i marengsen.
Vend derefter flødeskum forsigtigt i.
Fordel moussen i 10 portionsskåle, eller server den i en stor serveringsskål.
Stil den på køl i mindst en time inden servering.
Pynt evt. med flødeskum inden servering.
Ingredients for10portionsportionportions:
- 40g
Maizena
- 120g
sukker
- 250g
solbær blendet groft
- 5g
citronskal
- 130g
æggeblommer
- 5g
loppefrøskaller /HUSK
- 50ml
vand
- 170g
æggehvider
- 80g
ekstra sukker
- 300ml
fløde
Pynt - 100ml
fløde pisket til skum
OBS
Vær opmærksom på, at skiftes solbær ud med andre bær, så skal maizenamængden op til 50 eller 60 g, da der er mere pektin i solbær end i de andre bær.
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 911 kj | |
Protein | 3,561 g | 7 E% |
Kulhydrat | 22,85 g | 43 E% |
Fedt | 12,47 g | 51 E% |
* E% = Energiprocentfordeling