Smørevenlig postej af bønner og soltørrede tomater

Sådan gør du
Dagen før:
- Sæt de hvide bønner i blød i rigeligt vand (se anvisning på pakken).
På dagen:
- Kog de hvide bønner, som anvist på pakken.
- Køl bønnerne af i en si eller dørslag, når de er færdigkogt. gem evt. lidt af kogevandet. OBS: Du kan bruge hvide bønner på dåse, hvis du ikke har tid til at udbløde og koge bønnerne.
- Dræn de soltørrede tomater for olie.
- Blend alle ingredienserne i en foodprocessor til massen har fået en cremet, ensartet konsistens.
- Tilsæt evt. lidt af kogevandet fra bønnerne, hvis massen er for klæg.
- Smag til med salt og peber.
- Kom bønnepostejen i en form eller en bøtte med låg, og opbevar den i køleskab.
Ingredienser
165 g kogte, hvide bønner
15 g solsikkekerner
5 g soltørrede tomater
10 g olivenolie
5 g frisk citronsaft
1 g paprika
salt og peber
vand
Målgruppe
Denne opskrift er målrettet børn i daginstitutioner.
Opskriften er en del af projekt Grønnere mad til børn i daginstitutioner.