Smørevenlig postej af bønner og soltørrede tomater

postej

Sådan gør du

Dagen før:

  1. Sæt de hvide bønner i blød i rigeligt vand (se anvisning på pakken).

På dagen:

  1. Kog de hvide bønner, som anvist på pakken.
  2. Køl bønnerne af i en si eller dørslag, når de er færdigkogt. gem evt. lidt af kogevandet. OBS: Du kan bruge hvide bønner på dåse, hvis du ikke har tid til at udbløde og koge bønnerne.
  3. Dræn de soltørrede tomater for olie.
  4. Blend alle ingredienserne i en foodprocessor til massen har fået en cremet, ensartet konsistens.
  5. Tilsæt evt. lidt af kogevandet fra bønnerne, hvis massen er for klæg.
  6. Smag til med salt og peber.
  7. Kom bønnepostejen i en form eller en bøtte med låg, og opbevar den i køleskab.
Udskriv opskrift

Ingredienser

165 g kogte, hvide bønner
15 g solsikkekerner
5 g soltørrede tomater
10 g olivenolie
5 g frisk citronsaft
1 g paprika
salt og peber
vand

Målgruppe

Denne opskrift er målrettet børn i daginstitutioner.

Opskriften er en del af projekt Grønnere mad til børn i daginstitutioner.