Samosa med kartofler, ærter og hjemmelavet karry

samosa

Sådan gør du

Indisk grøn karry

  1. Rist spidskommen og koriander på en varm, tør pande.
  2. Kom alle ingredienserne i en blender eller foodprocesser, og blend til en ensartet masse.

Samosaer

  1. Bland alle tørre krydderier, og rist dem i varm olie, til frøene begynder at poppe.
  2. Tilsæt løg, hvidkål og den indiske grønne karry, og steg let i olien.
  3. Tilsæt vand og bring i kog.
  4. Tilsæt kartoflerne, og kog, til grønsagerne er let møre, men stadig har bid, og vandet er opsuget af grønsagerne.
  5. Vend tofu i en smule mel og slat, og steg tofu på en varm pande i en smule olie, til den tager farve.
  6. Tilsæt ærter, tern af æg og tofu til fyldet, og smag det hele til med salt.
  7. Lad fyldet afkøle. (tilbered evt. dagen før)
  8. Fold Samosa med 120g fyld, og luk af med en smule æggeblomme.
  9. Steg samosaerne sprøde og brune i neutral olie, og server med raita.
  10. Samosaerne kan steges et par timer før, og genopvarmes i ovnen lige før servering.

Tips til samosaer

Disse samosa er foldet med forårsrullepapir, men kan laves med forskellige slags samosadej, så det også bliver en mere fiberrig version.

Lav feks lange samosa-stænger og skær ud efter bagning, hvis tiden mangler til at folde enkelt samosa.

Fyldet er et godt sted at bruge forskellige rester af tilberedt kød, grønt og krydderurter. Husk at fyldet skal have fuld knald på smagen, da det er lidt fyld til meget “brød”

Udskriv opskrift

Indisk grøn karry

10 g spidskommen, hel
20 g koriander, hel
90 g chili grøn, hel
400 g løg i tern
50 g hvidløg, skrællet
70 g æbleeddike
20 g friskkværnet peber
40 g gurkemeje, hel
95 g ingefær, hel

Samosa

30 g nigellafrø
10 g fennikelfrø
16 g sennepsfrø
10 g bukkehornsfrø
120 g neutral olie
450 g løg, fintsnittet
900 g hvidkål i fine strimler
350 g grøn karry (hjemmelavet)
1.4 kg vand
12.6 kg kartofler med skræl i tern 2x2 cm
1 kg tofu i strimler 0,5x0,5 cm
1 kg hårdkogte æg i tern
30 g hvedemel
15 g salt
500 g grønne ærter
50 stk forårsrullepapir 20x20 cm
40 g æggeblomme

Portionsstørrelse: 145 g

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 443 kj
Protein 5,23 g 20 E%
Kulhydrat 11,4 g 47 E%
Fedt 4,02 g 34 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Målgruppe

Denne opskrift er udviklet efter kostråd til måltider og egner sig til kantiner.

Opskriften er en del af projekt Sunde, klimavenlige opskrifter til professionelle køkkener.

Målgrupper

Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.