Samosa med kartofler, ærter og hjemmelavet karry
Sådan gør du
Indisk grøn karry
Rist spidskommen og koriander på en varm, tør pande.
Kom alle ingredienserne i en blender eller foodprocesser, og blend til en ensartet masse.
Samosaer
Bland alle tørre krydderier, og rist dem i varm olie, til frøene begynder at poppe.
Tilsæt løg, hvidkål og den indiske grønne karry, og steg let i olien.
Tilsæt vand og bring i kog.
Tilsæt kartoflerne, og kog, til grønsagerne er let møre, men stadig har bid, og vandet er opsuget af grønsagerne.
Vend tofu i en smule mel og slat, og steg tofu på en varm pande i en smule olie, til den tager farve.
Tilsæt ærter, tern af æg og tofu til fyldet, og smag det hele til med salt.
Lad fyldet afkøle. (tilbered evt. dagen før)
Fold Samosa med 120g fyld, og luk af med en smule æggeblomme.
Steg samosaerne sprøde og brune i neutral olie, og server med raita.
Samosaerne kan steges et par timer før, og genopvarmes i ovnen lige før servering.
Portionsstørrelse: 145 g
Ingredients for50portionsportionportions:
- Indisk grøn karry
- 10g
spidskommen, hel
- 20g
koriander, hel
- 90g
chili grøn, hel
- 400g
løg i tern
- 50g
hvidløg, skrællet
- 70g
æbleeddike
- 20g
friskkværnet peber
- 40g
gurkemeje, hel
- 95g
ingefær, hel
Samosa - 30g
nigellafrø
- 10g
fennikelfrø
- 16g
sennepsfrø
- 10g
bukkehornsfrø
- 120g
neutral olie
- 450g
løg, fintsnittet
- 900g
hvidkål i fine strimler
- 350g
grøn karry (hjemmelavet)
- 1400g
vand
- 12600g
kartofler med skræl
i tern 2x2 cm
- 1000g
tofu i strimler 0,5x0,5 cm
- 1000g
hårdkogte æg i tern
- 30g
hvedemel
- 15g
salt
- 500g
grønne ærter
- 50stk
forårsrullepapir 20x20 cm
- 40g
æggeblomme
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 443 kj | |
Protein | 5,23 g | 20 E% |
Kulhydrat | 11,4 g | 47 E% |
Fedt | 4,02 g | 34 E% |
* E% = Energiprocentfordeling