Samosa med kartofler, ærter og hjemmelavet karry

Samosa, der brækkes åben

Foto: Arlapro

Sådan gør du

Indisk grøn karry
Rist spidskommen og koriander på en varm, tør pande.

Kom alle ingredienserne i en blender eller foodprocesser, og blend til en ensartet masse.

Samosaer
Bland alle tørre krydderier, og rist dem i varm olie, til frøene begynder at poppe.

Tilsæt løg, hvidkål og den indiske grønne karry, og steg let i olien.

Tilsæt vand og bring i kog.

Tilsæt kartoflerne, og kog, til grønsagerne er let møre, men stadig har bid, og vandet er opsuget af grønsagerne.

Vend tofu i en smule mel og slat, og steg tofu på en varm pande i en smule olie, til den tager farve.

Tilsæt ærter, tern af æg og tofu til fyldet, og smag det hele til med salt.

Lad fyldet afkøle. (tilbered evt. dagen før)

Fold Samosa med 120g fyld, og luk af med en smule æggeblomme.

Steg samosaerne sprøde og brune i neutral olie, og server med raita.

Samosaerne kan steges et par timer før, og genopvarmes i ovnen lige før servering.

Portionsstørrelse: 145 g

Ingredients for50portionsportionportions:

    Indisk grøn karry
  • 10g

    spidskommen, hel

  • 20g

    koriander, hel

  • 90g

    chili grøn, hel

  • 400g

    løg i tern

  • 50g

    hvidløg, skrællet

  • 70g

    æbleeddike

  • 20g

    friskkværnet peber

  • 40g

    gurkemeje, hel

  • 95g

    ingefær, hel

  • Samosa
  • 30g

    nigellafrø

  • 10g

    fennikelfrø

  • 16g

    sennepsfrø

  • 10g

    bukkehornsfrø

  • 120g

    neutral olie

  • 450g

    løg, fintsnittet

  • 900g

    hvidkål i fine strimler

  • 350g

    grøn karry (hjemmelavet)

  • 1400g

    vand

  • 12600g

    kartofler med skræl

  • i tern 2x2 cm

  • 1000g

    tofu i strimler 0,5x0,5 cm

  • 1000g

    hårdkogte æg i tern

  • 30g

    hvedemel

  • 15g

    salt

  • 500g

    grønne ærter

  • 50stk

    forårsrullepapir 20x20 cm

  • 40g

    æggeblomme

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 443 kj
Protein 5,23 g 20 E%
Kulhydrat 11,4 g 47 E%
Fedt 4,02 g 34 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Passer godt sammen med