Rugbrød med kerner og linser

en bunke linserSådan gør du

Kom rugkernerne i en skål, og hæld det kogende vand over – og lad dem stå i 30 minutter 

Kom øl, yoghurt og salt i en skål, og opløs gæren heri. 

Tilsæt de kogte linser i gærblandingen. 

Tilsæt sirup, udblødte rugkerner, hørfrø og solsikkekerner og rør det godt sammen. 

Tilsæt rugmel i dejen.

Rør gerne dejen med en røremaskine i 10 minutter. 

Smør rugbrødsformen med olie.

Fordel dejen i formen, og glat dejen med fugtige hænder. 

Drys rugbrødet med blandede kerner – fx kan du blande 1 spsk. kogte linser og 2 spsk. solsikkekerner. 

Tildæk rugbrødet med et rent viskestykke, og lad det hæve i ca. 2 timer. 

Bag rugbrødet ved 200 °C (varmluft) i 1½ time.

Tag rugbrødet ud, når kernetemperaturen er på 97 °C. 

Lad brødet hvile i 10 minutter i rugbrødsformen.

Vend det herefter ud på en bagerist og lad det afkøle. 

Portionsstørrelse: 50 g

Ingredienser til50portionerpotionportioner:

  • 600g

    knækkede rugkerner

  • 500g

    vand, kogende

  • 400g

    hvidtøl

  • 400g

    yoghurt naturel

  • 20g

    salt

  • 50g

    gær

  • 400g

    Anicialinser, kogte

  • 20g

    sirup

  • 200g

    hørfrø

  • 200g

    solsikkekerner

  • 800g

    rugmel

  • 10g

    koldpresset rapsolie

  • 60g

    blandede kerner til drys

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 999 kj
Protein 7,77 g 13 E%
Kulhydrat 31,1 g 59 E%
Fedt 7,43 g 27 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Passer godt sammen med