Rugbrød med bløde kerner

Foto: Deborah Ryan

Sådan gør du

  1. Bland alle ingredienser i rørekedel, og rør til en glat og jævn dej.
  2. Kom dejen i smurte forme á ca. 1 kg og lad hæve til kant.
  3. Bag brødene i 1 time ved 200°C eller til kernetemperatur 98°C
  4. Køl af på rist.

Variationsmuligheder

Brug eventuelle rester til rugbrødschips/knækbrød eller brødcroutoner. Du kan også bruge dem til øllebrød.

Udskriv opskrift

Mængde

"50 portioner" bliver til ca. 3 brød af 900 g - 1 brød svarer til ca. 18 skiver á 50 g eller 36 halve skiver á 25

Ingredienser

1 liter vand
1 dl æbleeddike
900 g rugmel
300 g hvedemel
30 g salt
20 g gær
30 g rugbrødsmalt
250 g kogte Beluga- eller Le Puy linser, groft hakkede
200 g græskarkerner groft hakkede
100 g sesamfrø

Målgruppe

Denne opskrift er udviklet til småtspisende.

Opskriften er en del af projekt Planterig forplejning til ældre og patienter.