Rugbrød med bløde kerner

Sådan gør du
- Bland alle ingredienser i rørekedel, og rør til en glat og jævn dej.
- Kom dejen i smurte forme á ca. 1 kg og lad hæve til kant.
- Bag brødene i 1 time ved 200°C eller til kernetemperatur 98°C
- Køl af på rist.
Mængde
"50 portioner" bliver til ca. 3 brød af 900 g - 1 brød svarer til ca. 18 skiver á 50 g eller 36 halve skiver á 25
Ingredienser
1 liter vand
1 dl æbleeddike
900 g rugmel
300 g hvedemel
30 g salt
20 g gær
30 g rugbrødsmalt
250 g kogte Beluga- eller Le Puy linser, groft hakkede
200 g græskarkerner groft hakkede
100 g sesamfrø
Målgruppe
Denne opskrift er udviklet til småtspisende.
Opskriften er en del af projekt Planterig forplejning til ældre og patienter.