Rösti med rodfrugter og rødbede-linsesalat
Sådan gør du
Rösti
Riv kartoflerne groft.
Tryk vandet let ud af dem med hænderne, bare et lille tryk, de skal ikke være knastørre.
Riv rodfrugterne groft.
Bland kartofler og rodfrugter med timian, salt og peber.
Læg bagepapir på bageplader og pensl med lidt olie.
Tryk de revne kartofler og rodfrugter ud på bagepapiret i ca. 2,5 cm tykkelse.
Tryk overfladen pænt flad med hænderne, og pensl let med olie.
Bag rösti ved 180ºC i ovnen i 30-40 min., til de er gyldenbrune og møre.
Lad rösti sætte sig i 5-10 min. inden den skæres i firkantede eller trekantede stykker med en skarp kniv.
Rødbedesalat med linser
Skrub rødbederne, og kog dem møre i letsaltet vand – kogetiden afhænger af størrelsen.
Køl dem af under koldt vand, og ’smut’ skindet af dem.
Skær rødbeder i tern.
Hak løg fint.
Pisk en dressing sammen af olie, eddike og sennep.
Vend linser og rødløg med dressing og smag til med salt, peber og evt. mere sennep pg eddike.
Anret rødbeder på fade og top med marinerede linser.
Pluk persille, hak den og drys over rødbedesalaten.
Servér rösti med hytteost og rødbede-linsesalat.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- Rösti
- 2500g
melede kartofler
- 500g
selleri, pastinak, persillerod,
kålrabi, eller jordskokker
- 6g
tørret timian
- 10g
salt
peber
olivenolie
Rødbede-linsesalat- 1500g
rødbeder
- 150g
rødløg
- 30ml
dijonsennep
- 150ml
olivenolie
- 100ml
vin - eller æbleeddike
- 500g
kogte linser fx Anicia,
Beluga eller Puy-linser
salt og peber
- 50g
persille
Tilbehør - 750g
hytteost