Rösti med rodfrugter og rødbede-linsesalat

Sådan gør du
Rösti
- Riv kartoflerne groft.
- Tryk vandet let ud af dem med hænderne, bare et lille tryk, de skal ikke være knastørre.
- Riv rodfrugterne groft.
- Bland kartofler og rodfrugter med timian, salt og peber.
- Læg bagepapir på bageplader og pensl med lidt olie.
- Tryk de revne kartofler og rodfrugter ud på bagepapiret i ca. 2,5 cm tykkelse.
- Tryk overfladen pænt flad med hænderne, og pensl let med olie.
- Bag rösti ved 180ºC i ovnen i 30-40 min., til de er gyldenbrune og møre.
- Lad rösti sætte sig i 5-10 min. inden den skæres i firkantede eller trekantede stykker med en skarp kniv.
Rødbedesalat med linser
- Skrub rødbederne, og kog dem møre i letsaltet vand – kogetiden afhænger af størrelsen.
- Køl dem af under koldt vand, og ’smut’ skindet af dem.
- Skær rødbeder i tern.
- Hak løg fint.
- Pisk en dressing sammen af olie, eddike og sennep.
- Vend linser og rødløg med dressing og smag til med salt, peber og evt. mere sennep pg eddike.
- Anret rødbeder på fade og top med marinerede linser.
- Pluk persille, hak den og drys over rødbedesalaten.
- Servér rösti med hytteost og rødbede-linsesalat.
Rösti
2.5 kg melede kartofler
500 g selleri, pastinak, persillerod, kålrabi, eller jordskokker
6 g tørret timian
10 g salt
peber
olivenolie
Rødbede-linsesalat
1.5 kg rødbeder
150 g rødløg
30 ml dijonsennep
150 ml olivenolie
100 ml vin - eller æbleeddike
500 g kogte linser fx Anicia, Beluga eller Puy-linser
salt og peber
50 g persille
Tilbehør
750 g hytteost
Målgruppe
Denne opskrift er målrettet elever på frie fagskoler og højskoler. De er altså til raske unge og voksne, og kan derfor også bruges i kantiner.
Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til frie fagskoler og højskoler.