Rødbedehummus

Sådan gør du
Dagen før:
- Udblød ærter eller kikærter i rigeligt koldt vand, ca. 10 timer på køl, gerne natten over.
På dagen:
- Hæld vandet fra de udblødte ærter eller kikærter og kom dem i en gryde.
- Dæk med vand, og tilsæt finthakket chili og laurbærblade.
- Kog til ærter eller kikærter er helt møre.
- Kom salt i vandet, og lad ærterne trække i yderligere 5 min.
- Hæld kogevandet fra, men gem ca. 1 liter, og lad ærter eller kikærter køle en smule af.
- Kassér laurbærbladene.
- Skrub rødbederne, og kom dem i en gryde. Dæk med vand, tilsæt salt og lidt eddike, og kog rødbederne møre. Lad dem køle af.
- Smut skallen af de afkølede rødbeder, og skær dem i mindre stykker.
- Kom ærter eller kikærter, rødbedeternene og lidt kogevand i en foodprocessor.
- Blend rødbederne sammen med de kogte ærter eller kikærter, tahin, hvidløg, citronsaft og spidskommen, til du får en glat puré.
- Smag til med salt og peber.
- Spæd evt. til med mere kogevand, hvis konsistensen er meget fast.
- Smag grundigt til med evt. mere salt, citronsaft, tahin, spidskommen eller chili.
Ingredienser
625 g markærter eller kikærter
2 stk laurbærblade
25 g chili, finthakket
28 g salt
1 kg rødbeder
20 g hvidløg
130 ml tahin
75 ml olivenolie
30 g spidskommen
75 ml citronsaft
Målgruppe
Denne opskrift er målrettet elever på frie fagskoler og højskoler. De er altså til raske unge og voksne, og kan derfor også bruges i kantiner.
Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til frie fagskoler og højskoler.