Lun rissalat med butternut squash (brinjal pickle)
Sådan gør du
Rist bukkehornsfrø, spidskommen og korianderfrø i en tør pande i et minuts tid, til de begynder at dufte og poppe. De må ikke brænde på.
Knus dem groft i en morter.
Steg butternut squash i olien, til de bliver gyldne.
Tilsæt løg og steg til et par minutter.
Hak hvidløg, ingefær og chili fint, og tilsæt sammen med gulerødder. Steg videre et minut.
Tilsæt de ristede, knuste krydderier sammen med sennepsfrø, muscovado sukker, citronsaft og salt, og lad retten simre under låg i 20-30 min. Hvis væden koger for meget ind, så tilsæt en smule vand. Retten skal være ”sovset” og give væde til risene.
Vend chutneyen med de kogte ris og hakket koriander.
Portioner 200g pr person.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- 3g
bukkehornsfrø
- 3g
spidskommen, hel
- 3g
korianderfrø
- 600g
butternut squash i tern 2x2 cm
- 50ml
solsikkeolie
- 200g
løg i tern 1x1 cm
- 6g
hvidløg, finthakket
- 30g
ingefær, finthakket
- 6g
rød frisk chili, finthakket
- 200g
gulerødder i tern 1x1 cm
- 3g
sennepsfrø
- 100g
lys muscovado sukker/rærsukker
- 50g
citronsaft
- 7g
salt
- 20ml
vand
- 1000g
kogte varme jasminris
- 20g
frisk koriander, hakket
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 380 kJ | |
Protein | 1,194 g | 5 E% |
Kulhydrat | 15,4 g | 69 E% |
Fedt | 2,506 g | 24 E% |
* E% = Energiprocentfordeling