Lun rissalat med butternut squash (brinjal pickle)

butternutsquash

Sådan gør du

  1. Rist bukkehornsfrø, spidskommen og korianderfrø i en tør pande i et minuts tid, til de begynder at dufte og poppe. De må ikke brænde på.
  2. Knus dem groft i en morter.
  3. Steg butternut squash i olien, til de bliver gyldne.
  4. Tilsæt løg og steg til et par minutter.
  5. Hak hvidløg, ingefær og chili fint, og tilsæt sammen med gulerødder. Steg videre et minut.
  6. Tilsæt de ristede, knuste krydderier sammen med sennepsfrø, muscovado sukker, citronsaft og salt, og lad retten simre under låg i 20-30 min. Hvis væden koger for meget ind, så tilsæt en smule vand. Retten skal være ”sovset” og give væde til risene.
  7. Vend chutneyen med de kogte ris og hakket koriander.

Portioner 200 g pr person.

Udskriv opskrift

Ingredienser

3 g bukkehornsfrø
3 g spidskommen, hel
3 g korianderfrø
600 g butternut squash i tern 2x2 cm
50 ml solsikkeolie
200 g løg i tern 1x1 cm
6 g hvidløg, finthakket
30 g ingefær, finthakket
6 g rød frisk chili, finthakket
200 g gulerødder i tern 1x1 cm
3 g sennepsfrø
100 g lys muscovado sukker/rærsukker
50 g citronsaft
7 g salt
20 ml vand
1 kg kogte varme jasminris
20 g frisk koriander, hakket

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 380 kJ
Protein 1,194 g 5 E%
Kulhydrat 15,4 g 69 E%
Fedt 2,506 g 24 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Målgrupper

Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.