Rissalat med grønne squash
Sådan gør du
Rist bukkehornsfrø, spidskommen og korianderfrø på en tør pande i et minuts tid, til de begynder at dufte og poppe. De må ikke brænde på!
Knus herefter krydderierne groft i en morter.
Steg squash i olie i en gryde, til det bliver gyldent.
Tilsæt løg, og steg yderligere i et par minutter.
Tilsæt gulerødder, hvidløg, ingefær og chili, og steg videre i et minuts tid.
Tilsæt de ristede, knuste krydderier sammen med sennepsfrø, rørsukker, citronsaft og salt, og lad retten simre ved lav varme under låg i 20-30 minutter.
Tilsæt lidt vand, hvis væden koger for meget ind, da retten skal være “sovset” og give væde til risene.
Kog risene efter pakkens anvisning.
Når chutneyen er færdig, vend den med de kogte ris og top evt. med hakket, frisk koriander.
Ingredients for10portionsportionportions:
- 2g
bukkehornsfrø
- 2g
spidskommen, hel
- 2g
korianderfrø
- 215g
squash, revet
- 10g
olivenolie
- 70g
løg i tern
- 70g
gulerødder i tern
- 2g
hvidløg, presset
- 10g
ingefær, friskrevet
- 2g
rød chili
- 2g
gule sennepsfrø
- 35g
rørsukker
- 2g
citronsaft, friskpresset
salt og peber
evt. lidt vand
- 355g
basmati-ris, kogte
- 10g
koriander, friskhakket