Rissalat med grønne squash

Rissalat

Sådan gør du

  1. Rist bukkehornsfrø, spidskommen og korianderfrø på en tør pande i et minuts tid, til de begynder at dufte og poppe. De må ikke brænde på!
  2. Knus herefter krydderierne groft i en morter.
  3. Steg squash i olie i en gryde, til det bliver gyldent.
  4. Tilsæt løg, og steg yderligere i et par minutter.
  5. Tilsæt gulerødder, hvidløg, ingefær og chili, og steg videre i et minuts tid.
  6. Tilsæt de ristede, knuste krydderier sammen med sennepsfrø, rørsukker, citronsaft og salt, og lad retten simre ved lav varme under låg i 20-30 minutter.
  7. Tilsæt lidt vand, hvis væden koger for meget ind, da retten skal være "sovset" og give væde til risene.
  8. Kog risene efter pakkens anvisning.
  9. Når chutneyen er færdig, vend den med de kogte ris og top evt. med hakket, frisk koriander.
Udskriv opskrift

Ingredienser

2 g bukkehornsfrø
2 g spidskommen, hel
2 g korianderfrø
215 g squash, revet
10 g olivenolie
70 g løg i tern
70 g gulerødder i tern
2 g hvidløg, presset
10 g ingefær, friskrevet
2 g rød chili
2 g gule sennepsfrø
35 g rørsukker
2 g citronsaft, friskpresset
salt og peber
evt. lidt vand
355 g basmati-ris, kogte
10 g koriander, friskhakket

Målgruppe

Denne opskrift er målrettet børn i daginstitutioner.

Opskriften er en del af projekt Grønnere mad til børn i daginstitutioner.