Thaigryde med rød curry, seitan, stegte broccoli og jasminris
Sådan gør du
Steg løgene i olien, til de er let karameliserede.
Tilsæt den røde karry, og steg nogle minutter ved høj temperatur.
Tilsæt kartofler, porrer, hvidløg og ingefær, og rist det hele, til det er godt vendt med den røde karry.
Tilsæt grønsagsfond og kokosmælk.
Knus på den tykke ende af citrongræsset med en kasserolle eller lignende. Tilsæt til retten sammen med limeblade, lys soya og tomatpure.
Lad retten simre under låg i ca 10-15 minutter, eller til grønsagerne er næsten møre, men stadig har bid, og sovsen er let tyknet.
Tilsæt seitan og ananastern. Tilsæt limesaft og smag til.
Smelt det brunede smør på kippen, og steg broccolien grundigt, så de får stegeskorpe og farve, men ikke brænder. Broccolien skal have bid uden at være rå.
Drys med salt.
Ingredients for10portionsportionportions:
- 50g
rapsolie, raffineret øko
- 500g
løg i 1/8-dele
- 14g
rød karrypasta
- 500g
kartofler i tern 2x2 cm
- 300g
porrer i skiver 3 cm
- 16g
hvidløg, pillet
- 40g
ingefær, vasket
- 14g
citrongræs
- 4g
limeblade, frost
- 16g
tomatpuré
- 35g
soy light
- 300g
grønsagsbouillon
- 800g
kokosmælk
- 20g
limesaft
- 400g
seitan, tofu i 2 cm strimler
- 300g
frisk, sød ananas i tern 2x2 cm
- 700g
broccolibuketter med stok
- 65g
brunet smør
- 4g
salt
Til kantine?
Halvér mængden af kokosmælk og erstat med grønsagsbouillon, så kan retten bruges til kantiner.
Vegansk?
Steg broccoli i olie i stedet for brunet smør, så er opskriften vegansk.
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 362 kj | |
Protein | 1,909 g | 9 E% |
Kulhydrat | 6,909 g | 32 E% |
Fedt | 5,465 g | 56 E% |
* E% = Energiprocentfordeling