Raita af agurk og radiser

Sådan gør du
Første dag:
- Bland agurker og salt, og lad agurkerne væske og dryppe af til næste dag.
Anden dag:
- Bland skyr, mynte og krydderier, og vend dressingen med de drænede agurker og radiser.
- Lad raitaen stå en times tid, før den vendes sammen igen og udportioneres.
Ingredienser
500 g agurk med skræl i tern 1,5x1,5 cm
5 g salt
250 g skyr
50 g græsk yoghurt
12 g hakket mynte
2 g spidskommen
2 g friskkværnet peber
3 g salt
100 g radiser i tynde skiver 0,3 mm
1 portion = 90 g
Vegansk?
Erstat yoghurt med et vegansk produkt, og så bliver retten vegansk.
Passer til Indisk curry.
Målgrupper
Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.