Quinoasalat med lime og agurk
Sådan gør du
Steg hvidløg i olie, til det er let brunet.
Tilsæt salvie og oregano, og steg 1 minut.
Hæld krydderurter og hvidløg over den kolde quinoa.
Tilsæt tørret lime, agurk, mynte, springløg, hakkede rosiner og citronsaft.
Vend det hele sammen, og smag til med evt mere citron, salt og peber.
Portioner 80g per person.
Ingredients for10portionsportionportions:
- 500g
hvid quinoa, kogt
- 10g
hvidløg, finthakket
- 25g
olie, neutral
- 5g
salvie, hakket
- 5g
oregano, hakket
- 5g
limeskal
- 400g
agurk med skræl i tern 1x1 cm
- 10g
mynte, i super tynde strimler
- 50g
forårsløg, fintsnittet 0,3 cm
- 25g
rosiner, finthakket
- 30g
citronsaft
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 366 kj | |
Protein | 2,231 g | 10 E% |
Kulhydrat | 11,57 g | 54 E% |
Fedt | 3,256 g | 33 E% |
* E% = Energiprocentfordeling