Quinoasalat med lime og agurk

Quinoasalat i skål

Sådan gør du

Steg hvidløg i olie, til det er let brunet.

Tilsæt salvie og oregano, og steg 1 minut.

Hæld krydderurter og hvidløg over den kolde quinoa.

Tilsæt tørret lime, agurk, mynte, springløg, hakkede rosiner og citronsaft.

Vend det hele sammen, og smag til med evt mere citron, salt og peber.

Portioner 80g per person.

Ingredients for10portionsportionportions:

  • 500g

    hvid quinoa, kogt

  • 10g

    hvidløg, finthakket

  • 25g

    olie, neutral

  • 5g

    salvie, hakket

  • 5g

    oregano, hakket

  • 5g

    limeskal

  • 400g

    agurk med skræl i tern 1x1 cm

  • 10g

    mynte, i super tynde strimler

  • 50g

    forårsløg, fintsnittet 0,3 cm

  • 25g

    rosiner, finthakket

  • 30g

    citronsaft

Egnet til forår

FORÅR

Egnet til sommer

SOMMER

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til kantiner

KANTINE

Symbol for vegansk mad

VEGANSK

Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 366 kj
Protein 2,231 g 10 E%
Kulhydrat 11,57 g 54 E%
Fedt 3,256 g 33 E%

* E% = Energiprocentfordeling

I samme kategori