Quinoasalat med fennikel, lime og agurk

Quinoasalat i skål

Sådan gør du

  1. Steg hvidløg i olie, til det er let brunet.
  2. Tilsæt salvie og steg 1 minut.
  3. Hæld krydderurter og hvidløg over den kolde quinoa.
  4. Tilsæt lime, agurk, mynte, forårsløg, hakkede rosiner og limesaft.
  5. Vend det hele sammen, og smag til med evt. mere lime, salt og peber.
  6. Vend til sidst forsigtigt de fine fennikelskriver i salaten, og anret på et stort fad.
  7. Drys evt. med lidt hakket rosin og mynte.

Køkkentips

En sprød, saftig salat er skønt tilbehør til krydrede retter. Det er vigtigt, at der i den totale spiseoplevelse er forskellige konsistenser, smage og udtryk. Derfor er “rå” salater og “bløde” gryderetter bedste venner.

Brug fennikel og agurk som her; eller glaskål, radiser, spidskål efter sæson.

Udskriv opskrift

Ingredienser

1.3 kg hvid quinoa, kogt
50 g hvidløg, finthakket
75 g olie, neutral
50 g salvie, hakket
25 g limeskal
2 kg agurk med skræl i tern 1x1 cm
50 g mynte, i super tynde strimler
500 g forårsløg, fintsnittet 0,3 cm
125 g lyse rosiner, finthakket
1.3 kg fennikel, snittet i tynde skiver
150 g limesaft
salt og peber

Portionsstørrelse: 100 g

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 287 kj
Protein 2,23 g 13 E%
Kulhydrat 9,4 g 60 E%
Fedt 2,07 g 27 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Målgruppe

Denne opskrift er udviklet efter kostråd til måltider og egner sig til kantiner.

Opskriften er en del af projekt Sunde, klimavenlige opskrifter til professionelle køkkener.