Quinoasalat med fennikel, lime og agurk

Sådan gør du
- Steg hvidløg i olie, til det er let brunet.
- Tilsæt salvie og steg 1 minut.
- Hæld krydderurter og hvidløg over den kolde quinoa.
- Tilsæt lime, agurk, mynte, forårsløg, hakkede rosiner og limesaft.
- Vend det hele sammen, og smag til med evt. mere lime, salt og peber.
- Vend til sidst forsigtigt de fine fennikelskriver i salaten, og anret på et stort fad.
- Drys evt. med lidt hakket rosin og mynte.
Ingredienser
1.3 kg hvid quinoa, kogt
50 g hvidløg, finthakket
75 g olie, neutral
50 g salvie, hakket
25 g limeskal
2 kg agurk med skræl i tern 1x1 cm
50 g mynte, i super tynde strimler
500 g forårsløg, fintsnittet 0,3 cm
125 g lyse rosiner, finthakket
1.3 kg fennikel, snittet i tynde skiver
150 g limesaft
salt og peber
Portionsstørrelse: 100 g
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 287 kj | |
Protein | 2,23 g | 13 E% |
Kulhydrat | 9,4 g | 60 E% |
Fedt | 2,07 g | 27 E% |
* E% = Energiprocentfordeling
Målgruppe
Denne opskrift er udviklet efter kostråd til måltider og egner sig til kantiner.
Opskriften er en del af projekt Sunde, klimavenlige opskrifter til professionelle køkkener.