Quinoasalat med fennikel, lime og agurk

Quinoasalat i skål

Sådan gør du

Steg hvidløg i olie, til det er let brunet.

Tilsæt salvie og steg 1 minut.

Hæld krydderurter og hvidløg over den kolde quinoa.

Tilsæt lime, agurk, mynte, forårsløg, hakkede rosiner og limesaft.

Vend det hele sammen, og smag til med evt. mere lime, salt og peber.

Vend til sidst forsigtigt de fine fennikelskriver i salaten, og anret på et stort fad.

Drys evt. med lidt hakket rosin og mynte.

Portionsstørrelse: 100 g

Ingredients for50portionsportionportions:

  • 1250g

    hvid quinoa, kogt

  • 50g

    hvidløg, finthakket

  • 75g

    olie, neutral

  • 50g

    salvie, hakket

  • 25g

    limeskal

  • 2000g

    agurk med skræl i tern 1x1 cm

  • 50g

    mynte, i super tynde strimler

  • 500g

    forårsløg, fintsnittet 0,3 cm

  • 125g

    lyse rosiner, finthakket

  • 1250g

    fennikel, snittet i tynde skiver

  • 150g

    limesaft

  • salt og peber

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 287 kj
Protein 2,23 g 13 E%
Kulhydrat 9,4 g 60 E%
Fedt 2,07 g 27 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Passer godt sammen med