Ærtepure og grønne bønner med saltmandler, syltede rødløg og ærteskud
Sådan gør du
Syltede rødløg
Giv vand, hvidvinseddike, sukker, peberkorn, laurbærblade og dildfrø et opkog.
Hæld syltelagen skoldhed over løgbådene.
Tildæk med låg, og lad sylte min. 2 dage før brug.
Ærtepure
Kom ærter, olie, hvidløg, salt, mynte og verbena i en foodprocessor, og blend til en lind og ensartet konsistens.
Tilsæt evt. lidt ekstra olie.
Tilsmag pureen med masser af friskkværnet peber.
Skær bønnerne i 0,5 cm stykker, og vend ned i ærtepureen.
Saltmandler
Rørt salt i kogende vand, og læg mandlerne i vandet. Lad mandlerne salte i 30 minutter, og hæld vandet fra.
Bag mandlerne på bagepapir ved 150 grader i ca. 20-25 minutter.
Afkøl mandlerne, og opbevar dem i bøtter med tætsluttende låg.
Portionering:
50g ærtepure
5g salte mandler
5g syltede rødløg
2g ærteskud
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- Syltede rødløg
- 1800g
rødløg i fine både
- 800g
vand
- 800g
hvidvinseddike 6%
- 800g
sukker
- 5g
sort peber, hel
- 2g
laurbærblade
- 5g
dildfrø
Ærtepure - 300g
Grønne ærter, optøet
- 1g
frisk hvidløg
- 30g
olivenolie
- 3g
salt
- 10g
frisk mynte
- 10g
frisk verbena
- 1g
friskkværnet peber
- 200g
friske grønne kogte bønner
Saltmandler - 500g
mandler med skal
- 75g
salt
- 500g
vand, kogende
Topping - 30g
ærteskud
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Næringsindhold i syltede løg
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 1198 kj | |
Protein | 0,034 g | 0 E% |
Kulhydrat | 70,45 g | 100 E% |
Fedt | 0,003 g | 0 E% |
* E% = Energiprocentfordeling
Næringsindhold i grøn ærtepure
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 682 kj | |
Protein | 5,5 g | 14 E% |
Kulhydrat | 11,93 g | 30 E% |
Fedt | 9,502 g | 52 E% |
* E% = Energiprocentfordeling
Næringsindhold i saltmandler
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 1168 kj | |
Protein | 8,837 g | 13 E% |
Kulhydrat | 4,186 g | 6 E% |
Fedt | 25,58 g | 81 E% |
* E% = Energiprocentfordeling