Ærtepure og grønne bønner med saltmandler, syltede rødløg og ærteskud

Sådan gør du
Syltede rødløg
- Giv vand, hvidvinseddike, sukker, peberkorn, laurbærblade og dildfrø et opkog.
- Hæld syltelagen skoldhed over løgbådene.
- Tildæk med låg, og lad sylte min. 2 dage før brug.
Ærtepure
- Kom ærter, olie, hvidløg, salt, mynte og verbena i en foodprocessor, og blend til en lind og ensartet konsistens.
- Tilsæt evt. lidt ekstra olie.
- Tilsmag pureen med masser af friskkværnet peber.
- Skær bønnerne i 0,5 cm stykker, og vend ned i ærtepureen.
Saltmandler
- Rør salt i kogende vand, og læg mandlerne i vandet. Lad mandlerne salte i 30 minutter, og hæld vandet fra.
- Bag mandlerne på bagepapir ved 150 grader i ca. 20-25 minutter.
- Afkøl mandlerne, og opbevar dem i bøtter med tætsluttende låg.
Portionering:
- 50 g ærtepure
- 5 g salte mandler
- 5 g syltede rødløg
- 2 g ærteskud
Syltede rødløg
1.8 kg rødløg i fine både
800 g vand
800 g hvidvinseddike 6%
800 g sukker
5 g sort peber, hel
2 g laurbærblade
5 g dildfrø
Ærtepure
300 g grønne ærter, optøet
1 g frisk hvidløg
30 g olivenolie
3 g salt
10 g frisk mynte
10 g frisk verbena
1 g friskkværnet peber
200 g friske grønne kogte bønner
Saltmandler
500 g mandler med skal
75 g salt
500 g vand, kogende
Topping
30 g ærteskud
Næringsindhold i syltede løg
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 1198 kj | |
Protein | 0,034 g | 0 E% |
Kulhydrat | 70,45 g | 100 E% |
Fedt | 0,003 g | 0 E% |
* E% = Energiprocentfordeling
Næringsindhold i grøn ærtepure
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 682 kj | |
Protein | 5,5 g | 14 E% |
Kulhydrat | 11,93 g | 30 E% |
Fedt | 9,502 g | 52 E% |
* E% = Energiprocentfordeling
Næringsindhold i saltmandler
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 1168 kj | |
Protein | 8,837 g | 13 E% |
Kulhydrat | 4,186 g | 6 E% |
Fedt | 25,58 g | 81 E% |
* E% = Energiprocentfordeling
Målgrupper
Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.