Pizzasnegle med kylling, tomat og ost

Sådan gør du
Krydderurtedej
- Udrør først gæren i lunkent vand, hvorefter mel, olivenolie, krydderurter og salt tilsættes.
- Ælt dejen ved lav hastighed i en røremaskine i 20 minutter.
- Lad dejen hvile i 2 timer ved stuetemperatur eller natten over på køl.
Tomatsauce
- Alle ingredienserne blendes til en ensartet masse i en blender, foodprocessor eller med en stavblender.
Pizzasnegle
- Tænd ovnen på 175 grader.
- Drys rigeligt med mel ud på bordet og rul dejen ud til en 1 cm. tyk, aflang firkant.
- Fordel tomatsaucen over dejen, og kom kyllingetern, ost og oregano oven på saucen.
- Rul dejen sammen til en roulade og skær den i 2 sm tykke skiver.
- Læg skiverne på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem hæve i 30 minutter.
- Pensl evt. med olie eller æg, inden de bages i almindelig ovn i ca. 18 min., til de er gyldne.
Krydderurtedej
20 g gær
310 g vand
485 g hvedemel
30 g olivenolie
10 g persille/basilikum/timian/oregano/ramsløg
6 g salt
Tomatsauce
20 g hakkede tomater
110 g tomatpuré
15 g løg
4 g hvidløg, presset
5 g olivenolie
5 g oregano, tørret
5 g basilikum, tørret
5 g timian tørret
5 g sukker
3 g salt
1 g peber
Pizzasnegle
100 g kyllingebryst, i små tern
135 g mozzarellaost, revet
10 g oregano, tørret
Målgruppe
Denne opskrift er målrettet børn i daginstitutioner.
Opskriften er en del af projekt Grønnere mad til børn i daginstitutioner.