Pitabrød
Sådan gør du
Bland mælk og gær grundigt
Tilsæt hvedemel og salt, og ælt i 2 minutter ved lav hastighed.
Ælt ved høj hastighed, til dejen slipper siden af røreskålen.
Tilsæt olie og fortsæt æltning ved høj hastighed i ca 10 minutter.
Lad dejen hvile på køl 1 time.
Udrul dejen til 3 mm.
Udstik 14 cm i diameter.
Bag ved 300 grader 5-7 minutter.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- 10 portioner = 20 stk.
- 550g
sødmælk
- 25g
gær
- 880g
hvedemel
- 14g
salt
- 40g
rapsolie
Passer til:
Fx falafler og hara bara kebab
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 1036 kj | |
Protein | 7,0198 g | 12 E% |
Kulhydrat | 42,24 g | 69 E% |
Fedt | 4,833 g | 17 E% |
* E% = Energiprocentfordeling