Pitabrød

Sådan gør du
- Bland mælk og gær grundigt
- Tilsæt hvedemel og salt, og ælt i 2 minutter ved lav hastighed.
- Ælt ved høj hastighed, til dejen slipper siden af røreskålen.
- Tilsæt olie og fortsæt æltning ved høj hastighed i ca 10 minutter.
- Lad dejen hvile på køl 1 time.
- Udrul dejen til 3 mm.
- Udstik 14 cm i diameter.
- Bag ved 300 grader 5-7 minutter.
Dej
550 g sødmælk
25 g gær
880 g hvedemel
14 g salt
40 g rapsolie
10 portioner = 20 stk.
Passer til: Fx falafler og hara bara kebab
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 1036 kj | |
Protein | 7,0198 g | 12 E% |
Kulhydrat | 42,24 g | 69 E% |
Fedt | 4,833 g | 17 E% |
* E% = Energiprocentfordeling
Målgrupper
Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.