Pitabrød

Sådan gør du

Bland mælk og gær grundigt

Tilsæt hvedemel og salt, og ælt i 2 minutter ved lav hastighed.

Ælt ved høj hastighed, til dejen slipper siden af røreskålen.

Tilsæt olie og fortsæt æltning ved høj hastighed i ca 10 minutter.

Lad dejen hvile på køl 1 time.

Udrul dejen til 3 mm.

Udstik 14 cm i diameter.

Bag ved 300 grader 5-7 minutter.

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

    10 portioner = 20 stk.
  • 550g

    sødmælk

  • 25g

    gær

  • 880g

    hvedemel

  • 14g

    salt

  • 40g

    rapsolie

Passer til:

Fx falafler og hara bara kebab

Egnet til forår

FORÅR

Egnet til sommer

SOMMER

Egnet til efterår

EFTERÅR

Egnet til vinter

VINTER

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til kantiner

KANTINE

Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 1036 kj
Protein 7,0198 g 12 E%
Kulhydrat 42,24 g 69 E%
Fedt 4,833 g 17 E%

* E% = Energiprocentfordeling

I samme kategori