Persisk dip – Mâste boorani
Sådan gør du
Steg løgene i olie, så de får farve og bliver møre.
Tilsæt spinaten, og steg hurtigt, så spinaten kun lige falder sammen.
Tilsæt hvidløg, krydderier og hakkede valnødder.
Lad retten simre i ca. 10 minutter.
Rør i gryden undervejs.
Afkøl retten let.
Bland med de 2 slags yoghurt, og smag til. Tilsæt evt. mere cayennepeber.
Dip’en vinder ved at trække en times tid før servering.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- 400g
løg i halve skiver, 0,5 cm
- 20g
vindruekerneolie
- 300g
babyspinat
- 3g
finthakket hvidløg
- 4g
salt
- 1g
friskkværnet peber
- 0.5g
cayenne peber
- 1g
kanel
- 75g
hakkede valnødder (ærtestørrelse)
- 250g
yoghurt naturel
- 100g
yoghurt 10%
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 423 kj | |
Protein | 3,918 g | 16 E% |
Kulhydrat | 6,265 g | 25 E% |
Fedt | 6,402 g | 56 E% |
* E% = Energiprocentfordeling