Persillepesto med grønne flækærter

Sådan gør du
- Blend persille (brug gerne persillerester og –stilke), ost, bønner og hvidløg groft.
- Tilsæt olie og vand, mens food processoren kører.
- Blend til en grov pesto.
- Tilsæt evt. mere olie eller vand til ønsket konsistens.
- Smag til med salt og peber.
Kan fryses.
Ingredienser
150 g persille (gerne rester og stilke)
30 g lagret ost
30 g kogte grønne flækærter/bønner
2 g hvidløg
25 g olivenolie
25 g vand
3 g salt
1 g friskkværnet peber
1 portion = 20 g
Vegansk?
Undlad ost. Tilsæt mandler i stedet for ost, og retten bliver vegansk.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 719 kj | |
Protein | 5,785 g | 14 E% |
Kulhydrat | 5,387 g | 13 E% |
Fedt | 13,7 g | 70 E% |
* E% = Energiprocentfordeling
Målgrupper
Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.