Paprikagryde med squash og røget paprika
Sådan gør du
Steg squash og peberfrugter lysebrune i olie på kipstegeren.
Tilsæt løg og hvidløg, og steg et par minutter.
Tilsæt paprika, gulerødder, kogte bønner, tomatpure, hakkede tomater og vand.
Giv sovsen et opkog, og kog ca. 10 minutter, til sovsen tykner og grønsagerne er møre.
Tilsæt fløde, salt og peber.
Kog op, og smag til med citronsaft og evt. mere paprika eller andre krydderier.
Server med mos eller ris.
Ca. 250g pr portion.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- 330g
squash i tern 3x3x2 cm
- 220g
rød peberfrugt i tern 2x2 cm
- 220g
grøn peberfrugt i tern 2x2 cm
- 45g
olivenolie
- 350g
løg, hakket 1x1 cm
- 12g
hvidløg, finthakket
- 9g
røget paprika
- 220g
gulerødder i tern 1,5x1,5 cm
- 280g
hvide bønne, kogte
- 50g
tomatpuré
- 380g
hakkede tomater
- 110g
kikærtevand/grønsagsfond
- 270g
fløde eller kokosmælk
- 9g
salt
- 2g
friskkværnet peber
- 18g
citronsaft
Til kantine?
Nedsæt portionsmængde og server med grove ris og råkost.
Vegansk?
Brug kokosmæk i stedet for fløde, så bliver retten vegansk.
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 329 kj | |
Protein | 1,844 g | 10 E% |
Kulhydrat | 5,908 g | 31 E% |
Fedt | 4,986 g | 56 E% |
* E% = Energiprocentfordeling