Paprikagryde med squash og røget paprika

Sådan gør du
- Steg squash og peberfrugter lysebrune i olie på kipstegeren.
- Tilsæt løg og hvidløg, og steg et par minutter.
- Tilsæt paprika, gulerødder, kogte bønner, tomatpure, hakkede tomater og vand.
- Giv sovsen et opkog, og kog ca. 10 minutter, til sovsen tykner og grønsagerne er møre.
- Tilsæt fløde, salt og peber.
- Kog op, og smag til med citronsaft og evt. mere paprika eller andre krydderier.
- Server med mos eller ris.
Ca. 250g pr portion.
Ingredienser
330 g squash i tern 3x3x2 cm
220 g rød peberfrugt i tern 2x2 cm
220 g grøn peberfrugt i tern 2x2 cm
45 g olivenolie
350 g løg, hakket 1x1 cm
12 g hvidløg, finthakket
9 g røget paprika
220 g gulerødder i tern 1,5x1,5 cm
280 g hvide bønne, kogte
50 g tomatpuré
380 g hakkede tomater
110 g kikærtevand/grønsagsfond
270 g fløde eller kokosmælk
9 g salt
2 g friskkværnet peber
18 g citronsaft
Til kantine?
Nedsæt portionsmængde og server med grove ris og råkost.
Vegansk?
Brug kokosmæk i stedet for fløde, så bliver retten vegansk.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 329 kj | |
Protein | 1,844 g | 10 E% |
Kulhydrat | 5,908 g | 31 E% |
Fedt | 4,986 g | 56 E% |
* E% = Energiprocentfordeling
Målgrupper
Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.