Panisse med kimchi

Sådan gør du
- Kog kikærtemel og vand langsomt op i en gryde under piskning, til grøden tykner. Den skal være meget tyk.
- Tag gryden af varmen efter ca. 5 minutter.
- Hak kimchien groft, og rør i kikærtegrøden.
- Kom kikærtegrøden i en flad form, og stil den på køl ca. 30 min., til den er fast og skærbar.
- Skær den afkølede, faste kikærtegrød ud i aflange stave, og steg dem gyldne og sprøde i rigeligt olie.
- Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle
Serveringsforslag
Servér panisse med lidt salat, taboulleh, hummus eller yoghurtdip.
OBS: Panissen kan også laves uden kimchi. Brug i stedet fx 5 spsk. rød karrypasta og lidt ekstra vand til denne portion.
OBS: Mads bruger ingridærtemel i videoen i stedet for kikærtemel, som bruges i opskriften. Begge dele kan bruges. Desuden laver han den mere neutral og bruger ikke kimchi.
Ingredienser
500 g kikærtemel
1.4 l vand
500 g kimchi
neutral olie/olivenolie til stegning
Målgruppe
Denne opskrift er målrettet elever på frie fagskoler og højskoler. De er altså til raske unge og voksne, og kan derfor også bruges i kantiner.
Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til frie fagskoler og højskoler.