Panisse med kimchi

Panisse
Fotograf: Chris Tonnesen

Sådan gør du

  1. Kog kikærtemel og vand langsomt op i en gryde under piskning, til grøden tykner. Den skal være meget tyk.
  2. Tag gryden af varmen efter ca. 5 minutter.
  3. Hak kimchien groft, og rør i kikærtegrøden.
  4. Kom kikærtegrøden i en flad form, og stil den på køl ca. 30 min., til den er fast og skærbar.
  5. Skær den afkølede, faste kikærtegrød ud i aflange stave, og steg dem gyldne og sprøde i rigeligt olie.
  6. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle

Serveringsforslag

Servér panisse med lidt salat, taboulleh, hummus eller yoghurtdip.

OBS: Panissen kan også laves uden kimchi. Brug i stedet fx 5 spsk. rød karrypasta og lidt ekstra vand til denne portion.

Mere om panisse

Panisse er en sydfransk snack lavet på en grød af kikærtemel.

Den afkølede grød skæres i tern eller stave og friteres i varm olie.

Spis den sprødstegte panisse som snack, lav dem til croutoner til drys over salat eller fyld den i pitabrød.

OBS: Mads bruger ingridærtemel i videoen i stedet for kikærtemel, som bruges i opskriften. Begge dele kan bruges. Desuden laver han den mere neutral og bruger ikke kimchi.

Udskriv opskrift

Ingredienser

500 g kikærtemel
1.4 l vand
500 g kimchi
neutral olie/olivenolie til stegning

Målgruppe

Denne opskrift er målrettet elever på frie fagskoler og højskoler. De er altså til raske unge og voksne, og kan derfor også bruges i kantiner.

Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til frie fagskoler og højskoler.