Palak kadhi – indisk suppe med spinat og yoghurt

indisk suppe
Foto: Rishi / HappyLiving.dk

Sådan gør du

Suppe

  1. Hak løgene fint.
  2. Riv squashen groft.
  3. Riv ingefæren fint.
  4. Steg løg, squash og ingefær i smør eller ghee i en gryde ved lav/middel varme i 10-15 min. Løgene må ikke blive mørke, men de må gerne karamellisere let.
  5. Pisk karry og kikærtemel sammen med yoghurten, til klumperne er rørt ud.
  6. Blanchér spinaten i let saltet vand i 2-3 min., til den er faldet sammen.
  7. Sigt kogevandet fra, men gem det.
  8. Blend spinaten til en puré med lidt af kogevandet.
  9. Hæld yoghurtblandingen og spinatpuréen i gryden, og lad det simre i 20-30 min.
  10. Smag evt. til med mere karry, og justér evt. konsistensen med spinat-kogevand, suppen skal være tyk og cremet.
  11. Smag til sidst til med salt.

Topping

  1. Rist spidskommen, korianderfrø, brune sennepsfrø, sesam og nigellafrø på en tør pande, og knus det hele i en morter.
  2. Servér retten i dybe tallerkener med et drys topping. Servér med naanbrød.

Serveringstip

Servér retten som en tyk suppe med naanbrød og chutney til. Eller som sauce med til ris, gerne med ekstra grove stykker af grøntsager fx med ris og chutney.

Palak Kadhi

”Palak” betyder ”spinat”, og ”kadhi” er en traditionel indisk suppe lavet med yoghurt og kikærtemel. Groft oversat er det altså en spinat- og yoghurtsuppe.

Rettens styrke afgøres af, hvilken karry du bruger, og hvor meget du bruger af den. Den er ikke tænkt som en decideret stærk ret, men ingefærsmagen skal dog helst være fremtrædende.

Udskriv opskrift

Suppe

250 g løg
625 g squash
65 g ingefær
100 g ghee/smør
30 g madraskarry
65 g kikærtemel
1 l sødmælksyoghurt
750 g spinat
salt

Topping

12 g hel spidskommen
11 g korianderfrø
6 g brune sennepsfrø
17 g sesamfrø
8 g nigellafrø

Tilbehør

Naanbrød

Målgruppe

Denne opskrift er målrettet elever på frie fagskoler og højskoler. De er altså til raske unge og voksne, og kan derfor også bruges i kantiner.

Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til frie fagskoler og højskoler.