Palak kadhi – indisk suppe med spinat og yoghurt
Sådan gør du
Suppe
Hak løgene fint.
Riv squashen groft.
Riv ingefæren fint.
Steg løg, squash og ingefær i smør eller ghee i en gryde ved lav/middel varme i 10-15 min. Løgene må ikke blive mørke, men de må gerne karamellisere let.
Pisk karry og kikærtemel sammen med yoghurten, til klumperne er rørt ud.
Blanchér spinaten i let saltet vand i 2-3 min., til den er faldet sammen.
Sigt kogevandet fra, men gem det.
Blend spinaten til en puré med lidt af kogevandet.
Hæld yoghurtblandingen og spinatpuréen i gryden, og lad det simre i 20-30 min.
Smag evt. til med mere karry, og justér evt. konsistensen med spinat-kogevand, suppen skal være tyk og cremet.
Smag til sidst til med salt.
Topping
Rist spidskommen, korianderfrø, brune sennepsfrø, sesam og nigellafrø på en tør pande, og knus det hele i en morter.
Servér retten i dybe tallerkener med et drys topping. Servér med naanbrød.
Serveringstip
Servér retten som en tyk suppe med naanbrød og chutney til. Eller som sauce med til ris, gerne med ekstra grove stykker af grøntsager fx med ris og chutney.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- Suppe
- 250g
løg
- 625g
squash
- 65g
ingefær
- 100g
ghee/smør
- 30g
madraskarry
- 65g
kikærtemel
- 1000ml
sødmælksyoghurt
- 750g
spinat
salt
Topping- 12g
hel spidskommen
- 11g
korianderfrø
- 6g
brune sennepsfrø
- 17g
sesamfrø
- 8g
nigellafrø
Tilbehør Naanbrød