Pakoras

Pakoras
Fotograf: Chris Tonnesen

Sådan gør du

  1. Skær grøntsagerne i ½ cm tykke skiver eller bjælker/pommes frites størrelse.
  2. Bland kikærtemel, salt, spidskommen, chili, koriander og paprika sammen i en skål.
  3. Pisk vandet i melblandingen lidt ad gangen, til dejen er glat og tyktflydende.
  4. Varm olien op i kipsteger, gryde eller frituregryde til den er så varm, at en dejdråbe straks stiger sydende op til overfladen.
  5. Vend grøntsagerne i dejen lidt ad gangen, og dybsteg dem i små portioner i 3-4 min., til de er gyldenbrune og sprøde.
  6. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir.

Serveringsforslag

Servér pakoras med vegansk yoghurtdip, ris, quinoa eller/og salat.

Udskriv opskrift

Ingredienser

1.3 kg blandede grøntsager, fx gulerødder, søde kartofler, blomkål, løg
625 g kikærtemel
25 g salt
13 g stødt spidskommen
8 g stødt chili
13 g stødt koriander
15 g paprika
750 ml lunkent vand
neutral olie til fritering

Målgruppe

Denne opskrift er målrettet elever på frie fagskoler og højskoler. De er altså til raske unge og voksne, og kan derfor også bruges i kantiner.

Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til frie fagskoler og højskoler.