Orange linsepaté med røget paprika
Sådan gør du
OBS: Patéen bør laves dagen i forvejen.
Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
Skyl de røde linser med vand i en si og lad dem dryppe af.
Kom gulerødder i en stor gryde sammen med linserne, tomatpuré, vand, paprika, chilipulver og cayennepeber.
Bring gryden i kog under låg. Pas på! Det koger nemt over.
Skru ned for gryden og lad retten simre ved helt svag varme i 20 min. Rør godt rundt undervejs.
Hæld lidt olivenolie på en pande og sautér løg, hvidløg, timian og oregano i 8-10 min.
Når linserne er kogt færdig, rør da godt rundt i gryden, så linserne bliver most.
Bland løg og citronsaft i linseblandingen og smag til med salt og peber.
Rør herefter raspen i, men gem lidt til formen.
Smør en brødform med olie og drys siderne med rasp.
Kom linsemassen i og fyld formen halvt op. Pres massen lidt ned i formen og glat overfalden ud med en ske.
Bag linsepatéen i den forvarmede ovn i ca. 25 min. Lad patéen køle af og sæt den på køl.
Dagen efter vendes patéen ud og skæres i skiver.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- 50g
kogte røde linser
- 20g
gulerødder, revne
- 35g
løg, hakket
- 1g
hvidløg, finthakket/presset
- 10g
tomatpuré
rapsolie
- 70g
vand
citronsaft
- 10g
rasp
salt og peber
- 5g
olivenolie
- 3g
citronsaft
- 2g
timian, tørret
- 2g
oregano, tørret
- 5g
paprika
- 1g
chilipulver
- 1g
cayennepeber
salt og peber