Okonomiyaki

Okonomiyaki
Foto: Rishi / HappyLiving.dk

Sådan gør du

Okonomiyaki-dej

  1. Rør misoen ud i 2,5 dl kogende vand.
  2. Tilsæt 2,5 dl koldt vand.
  3. Tilsæt mel til misovandet, og rør det til en tyk dej uden klumper.
  4. Rør evt. mere mel i - konsistensen skal være som en tyk pandekagedej.
  5. Snit kålen fint og riv gulerødderne groft.
  6. Skær forårsløg eller porre i tynde skiver.
  7. Rør æg, gulerødder, forårsløg og kål i dejen.
  8. Steg 10 store pandekager af dejen (eller flere små) i olie ved middel varme, til de er gyldne og sprøde udenpå og gennemstegte indeni.
  9. Steg dem evt. brune på pande først, og bag dem færdige i ovnen.

Tilbehør

  1. Snit purløget fint.
  2. Pluk koriander let.
  3. Snit kålen fint.
  4. Smag mayonnaisen til med riseddike – konsistensen må godt være lidt flydende.

Servering

Fordel striber af hoisinsauce og mayonnaise på de stegte okonomiyakier, og drys med fintsnittet purløg, koriander, kål og evt. et lille drys gærflager.

Servér evt. okonomiyaki med kålsalat, rissalat eller råkost.

Udskriv opskrift

Okonomiyaki-dej

85 g miso-pasta
300 g hvedemel eller fuldkorns-rismel
1.7 kg spidskål eller hvidkål
500 g gulerødder
300 g forårsløg eller porrer
10 stk æg
neutral olie til stegning

Tilbehør

65 g purløg
50 g frisk koriander
500 g spidskål, hvidkål eller rødkål
125 ml tyk mayonnaise
60 ml riseddike
250 ml hoisinsauce
5 g gærflager

Målgruppe

Denne opskrift er målrettet elever på frie fagskoler og højskoler. De er altså til raske unge og voksne, og kan derfor også bruges i kantiner.

Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til frie fagskoler og højskoler.