Naan med Nigellafrø
Sådan gør du
Bland yoghurt og gær grundigt.
Tilsæt mel, salt og sukker, og ælt 2 minutter ved lav hastighed.
Ælt ved høj hastighed til dejen slipper skålen.
Tilsæt olie, og ælt igen ved høj hastighed ca. 10 minutter.
Lad dejen hvile ca 10 minutter.
Tril bollerne a 110g til dråbeform og rul dem ud på udruller eller med en kagerulle til 3mm tykkelse.
Pensl eller sprøjt med yoghurt og drys med nigellafrø eller andet.
Lad hvile en time ved stuetemperatur ELLER sæt på køl natten over og lad hvile en time før bagning.
Bag ved 190 grader i ca. 12 minutter. Lys afbagning, blød skorpe og krumme.
Ingredients for10portionsportionportions:
- 10 portioner = 20 stk.
- 300g
yoghurt naturel
- 30g
gær
- 600g
hvedemel
- 10g
sukker
- 10g
salt
- 150g
rapsolie
evt. et drys Nigellafrø
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 1371 kj | |
Protein | 6,783 g | 8 E% |
Kulhydrat | 40,39 g | 50 E% |
Fedt | 14,94 g | 40 E% |
* E% = Energiprocentfordeling