Naan med Nigellafrø

Sådan gør du

Bland yoghurt og gær grundigt.

Tilsæt mel, salt og sukker, og ælt 2 minutter ved lav hastighed.

Ælt ved høj hastighed til dejen slipper skålen.

Tilsæt olie, og ælt igen ved høj hastighed ca. 10 minutter.

Lad dejen hvile ca 10 minutter.

Tril bollerne a 110g til dråbeform og rul dem ud på udruller eller med en kagerulle til 3mm tykkelse.

Pensl eller sprøjt med yoghurt og drys med nigellafrø eller andet.

Lad hvile en time ved stuetemperatur ELLER sæt på køl natten over og lad hvile en time før bagning.

Bag ved 190 grader i ca. 12 minutter. Lys afbagning, blød skorpe og krumme.

Naanbrød

Ingredients for10portionsportionportions:

    10 portioner = 20 stk.
  • 300g

    yoghurt naturel

  • 30g

    gær

  • 600g

    hvedemel

  • 10g

    sukker

  • 10g

    salt

  • 150g

    rapsolie

  • evt. et drys Nigellafrø

Egnet til forår

FORÅR

Egnet til sommer

SOMMER

Egnet til efterår

EFTERÅR

Egnet til vinter

VINTER

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til kantiner

KANTINE

Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 1371 kj
Protein 6,783 g 8 E%
Kulhydrat 40,39 g 50 E%
Fedt 14,94 g 40 E%

* E% = Energiprocentfordeling

I samme kategori