Müesli

Sådan gør du
- Skyl og kog de tørrede linser i cirka 20 minutter.
- Køl linserne af.
- Kom de kogte, kolde linser, havregryn, græskarkerner, solsikkekerner, sesamfrø, hasselnøddekerner, kanel og sirup i en skål.
- Bland grundigt, så siruppen bliver fordelt godt blandt de tørre ingredienser.
- Bred blandingen ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag müeslien ved 160°C varmluftovn i ca. 15-20 minutter.
- Rør rundt i müeslien flere gange undervejs, så alle dele bliver bagt lige meget. Når müeslien er blevet gylden og en smule sprød, er den færdig.
- Lad müeslien køle af og bland den derefter med rosiner.
Mængde
40 portioner bliver til ca. 800 g færdig topping, som svarer til ca. 40 portioner müesli á 20 g
Ingredienser
80 g tørrede Belugalinser - grønne le Puy linser kan også bruges
200 g havregryn
50 g græskarkerner
50 g solsikkekerner
50 g sesamfrø
50 g hasselnøddekerner
1 tsk kanel
1 dl sirup
100 g rosiner
Målgruppe
Denne opskrift er udviklet til småtspisende.
Opskriften er en del af projekt Planterig forplejning til ældre og patienter.