Müesli

Foto: Deborah Ryan

Sådan gør du

  1. Skyl og kog de tørrede linser i cirka 20 minutter.
  2. Køl linserne af.
  3. Kom de kogte, kolde linser, havregryn, græskarkerner, solsikkekerner, sesamfrø, hasselnøddekerner, kanel og sirup i en skål.
  4. Bland grundigt, så siruppen bliver fordelt godt blandt de tørre ingredienser.
  5. Bred blandingen ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
  6. Bag müeslien ved 160°C varmluftovn i ca. 15-20 minutter.
  7. Rør rundt i müeslien flere gange undervejs, så alle dele bliver bagt lige meget. Når müeslien er blevet gylden og en smule sprød, er den færdig.
  8. Lad müeslien køle af og bland den derefter med rosiner.

Variationsmuligheder

Du kan også bruge müeslien som topping til desserter, fx til chiadesserten.

Udskriv opskrift

Mængde

40 portioner bliver til ca. 800 g færdig topping, som svarer til ca. 40 portioner müesli á 20 g

Ingredienser

80 g tørrede Belugalinser - grønne le Puy linser kan også bruges
200 g havregryn
50 g græskarkerner
50 g solsikkekerner
50 g sesamfrø
50 g hasselnøddekerner
1 tsk kanel
1 dl sirup
100 g rosiner

Målgruppe

Denne opskrift er udviklet til småtspisende.

Opskriften er en del af projekt Planterig forplejning til ældre og patienter.