Mos på kartofler og bælgfrugter

mos med bælgfrugter
Foto: Deborah Ryan

Sådan gør du

  1. Blend de kogte fuegobønner til en fin og glat pure.
  2. Kog kartoflerne helt møre.
  3. Smelt smørret i mælken i en gryde.
  4. Dræn vandet fra kartoflerne, og kør til mos på røremaskine eller bare med et piskeris.
  5. Tilsæt nu bønnepuré, smør og mælk.
  6. Smag til med salt og peber.

Variationsmuligheder

Mosen kan bruges som låg på shepherds pie sammen med millionbøf, eller du kan røre æg i og bage den som små toppe.

Udskriv opskrift

Mængde

"10 portioner" bliver til ca. 2 kg mos, hvilket svarer til ca. 12 portioner á 170 g

Ingredienser

0.5 kg kogte fuegobønner
1 kg skrællede moskartofler
200 g smør
4 dl mælk
Salt og peber

Målgruppe

Denne opskrift er udviklet til småtspisende.

Opskriften er en del af projekt Planterig forplejning til ældre og patienter.