Mojo peberfrugtdip med linser
Sådan gør du
Vend peberfrugter med olie, og bag i ovnen ved 200 grader i 20 minutter, til peberfrugten mørner og tager farve.
Kom peberfrugter, hvidløg, chili, paprika, spidskommen, eddike og olie i en foodprocessor, og hak/blend til en grov og ensartet dip.
Vend de kogte linser i dippen.
Smag til med salt og peber.
Dippen vinder ved at stå til næste dag.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- 400g
røde peberfrugter uden kerner
- 20g
neutral olie
- 5g
hvidløg
- 10g
frisk rød mild chili
- 5g
paprika
- 5g
spidskommen
- 25g
æbleeddike
- 50g
olivenolie
- 50g
neutral olie
- 200g
røde linser, kogt
- 3g
salt
- 1g
friskkværnet peber
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 602 kj | |
Protein | 2,424 g | 7 E% |
Kulhydrat | 8,273 g | 23 E% |
Fedt | 11,04 g | 68 E% |
* E% = Energiprocentfordeling