Mojo peberfrugtdip med linser

Sådan gør du
- Vend peberfrugter med olie, og bag i ovnen ved 200 grader i 20 minutter, til peberfrugten mørner og tager farve.
- Kom peberfrugter, hvidløg, chili, paprika, spidskommen, eddike og olie i en foodprocessor, og hak/blend til en grov og ensartet dip.
- Vend de kogte linser i dippen.
- Smag til med salt og peber.
- Dippen vinder ved at stå til næste dag.
Ingredienser
400 g røde peberfrugter uden kerner
20 g neutral olie
5 g hvidløg
10 g frisk rød mild chili
5 g paprika
5 g spidskommen
25 g æbleeddike
50 g olivenolie
50 g neutral olie
200 g røde linser, kogt
3 g salt
1 g friskkværnet peber
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 602 kj | |
Protein | 2,424 g | 7 E% |
Kulhydrat | 8,273 g | 23 E% |
Fedt | 11,04 g | 68 E% |
* E% = Energiprocentfordeling
Målgrupper
Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.