Misosuppe

Sådan gør du
- Snit forårsløgene fint.
- Hak kimchien let.
- Skær kinakål i tykke strimler eller pak choi i både.
- Skræl ingefær og riv den fint.
- Skær svampene i mindre stykker.
- Skær tofuen i små tern.
- Steg svampene gyldne i lidt olie.
- Steg tofuen sprød i olie.
- Kog vand eller bouillon op i en gryde.
- Kog kinakål eller pak choy i et par minutter og tag det op.
- Rør ingefær og miso i suppen, og smag til med sojasauce.
- Kog eller blancher nudlerne i letsaltet vand, til de er al dente.
Servering
Fordel nudler og suppe i store skåle og top med svampe, tofu, kinakål/pak choi, forårsløg og kimchi.
Ingredienser
150 g forårsløg
300 g kimchi
650 g kinakål eller pak choy
25 g frisk ingefær
250 g svampe, fx champignon, shiitake eller kejserhatte
750 g fast tofu
neutral olie
2,5 l vand
130 g hvid miso
150 ml sojasauce eller tamari
500 g hvede- eller risnudler
Målgruppe
Denne opskrift er målrettet elever på frie fagskoler og højskoler. De er altså til raske unge og voksne, og kan derfor også bruges i kantiner.
Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til frie fagskoler og højskoler.