Misosuppe

Misosuppe
Foto: Rishi / HappyLiving.dk

Sådan gør du

  1. Snit forårsløgene fint.
  2. Hak kimchien let.
  3. Skær kinakål i tykke strimler eller pak choi i både.
  4. Skræl ingefær og riv den fint.
  5. Skær svampene i mindre stykker.
  6. Skær tofuen i små tern.
  7. Steg svampene gyldne i lidt olie.
  8. Steg tofuen sprød i olie.
  9. Kog vand eller bouillon op i en gryde.
  10. Kog kinakål eller pak choy i et par minutter og tag det op.
  11. Rør ingefær og miso i suppen, og smag til med sojasauce.
  12. Kog eller blancher nudlerne i letsaltet vand, til de er al dente.

Servering

Fordel nudler og suppe i store skåle og top med svampe, tofu, kinakål/pak choi, forårsløg og kimchi.

Udskriv opskrift

Ingredienser

150 g forårsløg
300 g kimchi
650 g kinakål eller pak choy
25 g frisk ingefær
250 g svampe, fx champignon, shiitake eller kejserhatte
750 g fast tofu
neutral olie
2,5 l vand
130 g hvid miso
150 ml sojasauce eller tamari
500 g hvede- eller risnudler

Målgruppe

Denne opskrift er målrettet elever på frie fagskoler og højskoler. De er altså til raske unge og voksne, og kan derfor også bruges i kantiner.

Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til frie fagskoler og højskoler.