Misosuppe
Sådan gør du
Snit forårsløgene fint.
Hak kimchien let.
Skær kinakål i tykke strimler eller pak choi i både.
Skræl ingefær og riv den fint.
Skær svampene i mindre stykker.
Skær tofuen i små tern.
Steg svampene gyldne i lidt olie.
Steg tofuen sprød i olie.
Kog vand eller bouillon op i en gryde.
Kog kinakål eller pak choy i et par minutter og tag det op.
Rør ingefær og miso i suppen, og smag til med sojasauce.
Kog eller blancher nudlerne i letsaltet vand, til de er al dente.
Servering: Fordel nudler og suppe i store skåle og top med svampe, tofu, kinakål/pak choi, forårsløg og kimchi.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- 150g
forårsløg
- 300g
kimchi*
- 650g
kinakål eller pak choy
- 25g
frisk ingefær
- 250g
svampe, fx champignon,
shiitake eller kejserhatte
- 750g
fast tofu
neutral olie
- 2500ml
vand
- 130g
hvid miso
- 150ml
sojasauce eller tamari
- 500g
hvede- eller risnudler