Misobagt blomkål med sushi-perlebyg og agurkesalat med sesam og tang

Misobagt blomkål

Foto: Rishi / HappyLiving.dk

Sådan gør du

Misobagt blomkål

Læg hele blomkål på bageplader med bagepapir, og pensl dem ganske let med olie.

Bag kålene ca. 35 min. ved 180°C.

Hak hvidløg fint.

Pisk hvidløg sammen med miso, olie og vand i en skål.

Tag blomkålen ud af ovnen efter 35 min., og pensl dem med et tykt lag misomarinade.

Bag blomkål i yderligere 5-10 min.

Sushi-perlebyg

Kog perlebyggen mør i letsaltet vand.

Lun eddiken op under omrøring med sukker og salt, uden at det koger – bare til sukker og salt lige akkurat er opløst.

Lad marinaden køle af.

Hæld de færdigkogte perlebyg op en stor skål, og lad dem køle lidt af.

Vend marinaden grundigt sammen med risene. Brug fx en dejskraber til at vende risene rundt og lav ’skærebevægelser’ i risene, mens marinaden fordeles og perlebyggen løbende bliver sammenhængende og mærkes let seje.

Dæk perlebyggen med et fugtigt klæde indtil servering. De må gerne køle lidt af, men kom dem ikke i køleskabet.

Agurkesalat

Skær agurker i japansnittet (se tip).

Rør olie og limesaft sammen i en skål, og vend agurkerne i dressingen.

Smag til med salt og peber.

Knus notitangen med hænderne eller klip dem fint ud i korte strimler.

Drys sesamfrø og tang over salaten ved servering.

Servér misobagt blomkål med en stor ske eller kniv, til at dele dem i mindre stykker. Servér med sushi-perlebyg og agurkesalat.

Tip

Japan-snittet – også kaldet rangiri eller rullesnit – er en smuk og delikat udskæring af runde grøntsager. Skær spidsen af agurken i et 45 grader skråt snit 2-3 cm langt. Rul agurken en ¼ omgang, skær igen et skråt snit, og fortsæt på samme måde. Søg evt. på Youtube og se hvordan.

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

    Bagt blomkål
  • 3000g

    blomkål (hele)

  • olivenolie

  • Misomarinade
  • 5g

    hvidløg

  • 150g

    mørk miso

  • 50ml

    limesaft

  • 30ml

    olivenolie

  • 100ml

    vand

  • Sushi-perlebyg
  • 700g

    perlebyg eller perlespelt

  • 10g

    salt

  • 185ml

    riseddike (eller æbleeddike)

  • 85g

    sukker

  • Agurkesalat
  • 1250g

    agurker

  • 50ml

    olie (oliven eller neutral)

  • 50ml

    limesaft

  • salt og peber

  • 25g

    ristede sesamfrø

  • 10g

    noritang

I samme kategori