Minetrone med grønkål, bælg og urter

grønkål

Sådan gør du

  1. Steg løg, hvidløg, gulerødder og bladselleri godt af i olie.
  2. Tilsæt kartofler, linser, laurbær og bælgfrugtlage.
  3. Lad det koge i ca. 20 min.
  4. Tilsæt de kogte ingridærter, tomater og grønkål, og kog det yderligere 10 min.
  5. Smag til med salt og peber.

Få brugt dine rester

Minestrone, den italienske grønsagssuppe, er god for enhver husmors økonomi.

Tilbered suppen af årstidens grønt eller de grønsager, der er tilovers fra gårsdagens måltid. Tilsæt bælgfrugter, kogt med omhu og god smag.

Top evt suppen op med tern af ristet bacon eller andet røget kød, så er kødspiserne også trygge og glade.

Bag skønne madbrød, der passer til suppen og blend en god, smagfuld pesto eller humus og måltidet er perfekt.

Udskriv opskrift

Ingredienser

500 g løg, fint hakket
50 g hvidløg, fint hakket
500 g gulerødder, halve skiver
500 g bladselleri i skiver
75 g olivenolie
750 g kartofler i små tern
500 g tørrede anicialinser
8 g laurbærblade
4 kg kogelage fra bælgfrugter
500 g kogte, udblødte ingridærter
5.5 kg tomater, hakkede
1 kg grønkål, fint snittet
40 g salt
20 g peber

Portionsstørrelse: 175 g

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 177 kj
Protein 2,18 g 21 E%
Kulhydrat 5,19 g 61 E%
Fedt 0,88 g 18 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Målgruppe

Denne opskrift er udviklet efter kostråd til måltider og egner sig til kantiner.

Opskriften er en del af projekt Sunde, klimavenlige opskrifter til professionelle køkkener.