Minetrone med grønkål, bælg og urter

Sådan gør du
- Steg løg, hvidløg, gulerødder og bladselleri godt af i olie.
- Tilsæt kartofler, linser, laurbær og bælgfrugtlage.
- Lad det koge i ca. 20 min.
- Tilsæt de kogte ingridærter, tomater og grønkål, og kog det yderligere 10 min.
- Smag til med salt og peber.
Ingredienser
500 g løg, fint hakket
50 g hvidløg, fint hakket
500 g gulerødder, halve skiver
500 g bladselleri i skiver
75 g olivenolie
750 g kartofler i små tern
500 g tørrede anicialinser
8 g laurbærblade
4 kg kogelage fra bælgfrugter
500 g kogte, udblødte ingridærter
5.5 kg tomater, hakkede
1 kg grønkål, fint snittet
40 g salt
20 g peber
Portionsstørrelse: 175 g
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 177 kj | |
Protein | 2,18 g | 21 E% |
Kulhydrat | 5,19 g | 61 E% |
Fedt | 0,88 g | 18 E% |
* E% = Energiprocentfordeling
Målgruppe
Denne opskrift er udviklet efter kostråd til måltider og egner sig til kantiner.
Opskriften er en del af projekt Sunde, klimavenlige opskrifter til professionelle køkkener.