Minestrone

Minestrone
Foto: Rishi / HappyLiving.dk

Sådan gør du

  1. Hak løgene.
  2. Skær gulerødder, bladselleri og squash i små tern.
  3. Snit kålen fint og sørg for at stykkerne er korte nok til, at de kan ligge på en spiseske.
  4. Skær broccoli i små stykker, også stokken.
  5. Skær bønner i små stykker.
  6. Skær soltørrede tomater i små tern.
  7. Hak hvidløg fint eller pres det.
  8. Sautér løg, gulerødder, bladselleri, squash og kål i olie i en stor gryde, til grøntsagerne falder let sammen og dufter.
  9. Tilsæt tomatpuré og lad det sautere med et øjeblik.
  10. Tilsæt soltørrede tomater, hvidløg, laurbærblade, oregano, timian, purerede tomater og bouillon.
  11. Lad suppen koge uden låg i 30 min.
  12. Pluk persille og hak den fint.
  13. Kom kogte bønner, broccoli, grønne bønner (eller ærter) og persille i suppen og kog 5 min.
  14. Spæd evt. til med vand eller bouillon, hvis suppen er for tyk.
  15. Smag grundigt til med salt og peber og evt. fintrevet citronskal.
  16. Kog pastaen for sig selv.
  17. Kom den kogte pasta i skåle eller dybe tallerkener, og hæld den varme suppe over.
  18. Drys med revet parmesan og servér med brød.

Tip

Mængden på opskriften til 10 personer er 4 liter. Vurdér, hvor meget suppe eleverne spiser, og justér mængden på suppe og brød, så den passer til behovet.

Udskriv opskrift

Suppen

200 g løg
250 g gulerødder
200 g bladselleri
300 g savoykål, spidskål, hvidkål
eller andet kål
150 g squash
125 g grønne bønner (eller ærter)
150 g broccoli
olivenolie
30 g soltørrede tomater
10 g hvidløg
70 g koncentreret tomatpuré
500 g purérede dåsetomater
2 l grøntsagsbouillon
2 stk laurbærblade
3 g tørret oregano
3 g tørret timian
400 g kogte kidneybønner, hvide bønner,
borlottibønner eller gråærter
50 g persille
salt og peber
evt. 1 citron (pr 10 portioner)

Tilbehør

250 g suppehorn eller andre små pasta
250 g revet parmesan
brød eller flutes

Målgruppe

Denne opskrift er målrettet elever på frie fagskoler og højskoler. De er altså til raske unge og voksne, og kan derfor også bruges i kantiner.

Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til frie fagskoler og højskoler.