Minestrone

Sådan gør du
- Hak løgene.
- Skær gulerødder, bladselleri og squash i små tern.
- Snit kålen fint og sørg for at stykkerne er korte nok til, at de kan ligge på en spiseske.
- Skær broccoli i små stykker, også stokken.
- Skær bønner i små stykker.
- Skær soltørrede tomater i små tern.
- Hak hvidløg fint eller pres det.
- Sautér løg, gulerødder, bladselleri, squash og kål i olie i en stor gryde, til grøntsagerne falder let sammen og dufter.
- Tilsæt tomatpuré og lad det sautere med et øjeblik.
- Tilsæt soltørrede tomater, hvidløg, laurbærblade, oregano, timian, purerede tomater og bouillon.
- Lad suppen koge uden låg i 30 min.
- Pluk persille og hak den fint.
- Kom kogte bønner, broccoli, grønne bønner (eller ærter) og persille i suppen og kog 5 min.
- Spæd evt. til med vand eller bouillon, hvis suppen er for tyk.
- Smag grundigt til med salt og peber og evt. fintrevet citronskal.
- Kog pastaen for sig selv.
- Kom den kogte pasta i skåle eller dybe tallerkener, og hæld den varme suppe over.
- Drys med revet parmesan og servér med brød.
Tip
Mængden på opskriften til 10 personer er 4 liter. Vurdér, hvor meget suppe eleverne spiser, og justér mængden på suppe og brød, så den passer til behovet.
Suppen
200 g løg
250 g gulerødder
200 g bladselleri
300 g savoykål, spidskål, hvidkål
eller andet kål
150 g squash
125 g grønne bønner (eller ærter)
150 g broccoli
olivenolie
30 g soltørrede tomater
10 g hvidløg
70 g koncentreret tomatpuré
500 g purérede dåsetomater
2 l grøntsagsbouillon
2 stk laurbærblade
3 g tørret oregano
3 g tørret timian
400 g kogte kidneybønner, hvide bønner,
borlottibønner eller gråærter
50 g persille
salt og peber
evt. 1 citron (pr 10 portioner)
Tilbehør
250 g suppehorn eller andre små pasta
250 g revet parmesan
brød eller flutes
Målgruppe
Denne opskrift er målrettet elever på frie fagskoler og højskoler. De er altså til raske unge og voksne, og kan derfor også bruges i kantiner.
Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til frie fagskoler og højskoler.