Milliongryde med gråærter og tomat
Sådan gør du
Dag 1:
Sæt de grå ærter i blød og sæt på køl.
Dag 2:
Brun kødet grundigt på kipsteger i rapsolie.
Tilsæt paprika til sidst i bruningsprocessen.
Tilsæt udblødte, hakkede ærter, løg, gulerod, squash, hakket tomat, tomatpure og kylling fond, og kog igennem 50 minutter under låg.
Tilsæt kulør, salt, peber og balsamico.
Smag til, og jævn med majsstivelse, hvis der er behov.
Kog igennem 10 minutter.
Portionsstørrelse: 200 g
Ingredienser til50portionerpotionportioner:
- 2200g
grisekød, hakket
- 100g
rapsolie
- 8g
paprika edelsuss
- 1000g
udblødte gråærter, hakket på
kødhakker (eller anden mørk bælgfrugt)
- 1800g
løg i tern 1x1 cm
- 1100g
gulerod, fintrevet
- 800g
squash, fintrevet
- 650g
tomat, hakket på dåse
- 250g
tomatpure
- 2200g
kyllingefond/bælgfrugtlage
- 35g
kulør
- 40g
salt
- 8g
peber, stødt sort
- 90g
balsamico eddike
- 320g
majsstivelse jævning, evt.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 371 kj | |
Protein | 6,6 g | 30 E% |
Kulhydrat | 8,68 g | 44 E% |
Fedt | 2,6 g | 26 E% |
* E% = Energiprocentfordeling