Milliongryde med gråærter og tomat

Sådan gør du
Dagen før:
- Sæt de grå ærter i blød og sæt på køl.
På dagen:
- Brun kødet grundigt på kipsteger i rapsolie.
- Tilsæt paprika til sidst i bruningsprocessen.
- Tilsæt udblødte, hakkede ærter, løg, gulerod, squash, hakket tomat, tomatpure og kylling fond, og kog igennem 50 minutter under låg.
- Tilsæt kulør, salt, peber og balsamico.
- Smag til, og jævn med majsstivelse, hvis der er behov.
- Kog igennem 10 minutter.
Ingredienser
2.2 kg grisekød, hakket
100 g rapsolie
8 g paprika edelsuss
1 kg udblødte gråærter (eller anden mørk bælgfrugt) hakket på kødhakker
1.8 kg løg i tern 1x1 cm
1.1 kg gulerod, fintrevet
800 g squash, fintrevet
650 g tomat, hakket på dåse
250 g tomatpure
2.2 kg kyllingefond/bælgfrugtlage
35 g kulør
40 g salt
8 g peber, stødt sort
90 g balsamico eddike
320 g majsstivelse jævning, evt.
Portionsstørrelse: 200 g
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 371 kj | |
Protein | 6,6 g | 30 E% |
Kulhydrat | 8,68 g | 44 E% |
Fedt | 2,6 g | 26 E% |
* E% = Energiprocentfordeling
Målgruppe
Denne opskrift er udviklet efter kostråd til måltider og egner sig til kantiner.
Opskriften er en del af projekt Sunde, klimavenlige opskrifter til professionelle køkkener.