Milliongryde med gråærter og tomat

Sådan gør du

Dag 1:

Sæt de grå ærter i blød og sæt på køl.

Dag 2: 

Brun kødet grundigt på kipsteger i rapsolie.

Tilsæt paprika til sidst i bruningsprocessen.

Tilsæt udblødte, hakkede ærter, løg, gulerod, squash, hakket tomat, tomatpure og kylling fond, og kog igennem 50 minutter under låg.

Tilsæt kulør, salt, peber og balsamico.

Smag til, og jævn med majsstivelse, hvis der er behov.

Kog igennem 10 minutter.

Portionsstørrelse: 200 g

Ingredienser til50portionerpotionportioner:

  • 2200g

    grisekød, hakket

  • 100g

    rapsolie

  • 8g

    paprika edelsuss

  • 1000g

    udblødte gråærter, hakket på

  • kødhakker (eller anden mørk bælgfrugt)

  • 1800g

    løg i tern 1x1 cm

  • 1100g

    gulerod, fintrevet

  • 800g

    squash, fintrevet

  • 650g

    tomat, hakket på dåse

  • 250g

    tomatpure

  • 2200g

    kyllingefond/bælgfrugtlage

  • 35g

    kulør

  • 40g

    salt

  • 8g

    peber, stødt sort

  • 90g

    balsamico eddike

  • 320g

    majsstivelse jævning, evt.

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 371 kj
Protein 6,6 g 30 E%
Kulhydrat 8,68 g 44 E%
Fedt 2,6 g 26 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Passer godt sammen med